The Purge: Nopțile Judecății

Chiar dacă a pornit ca o serie de filme de groază cu buget destul de mic, franciza The Purge a ajuns extrem de populară în ultimii ani. Probabil că atenția pe care a primit-o se datorează premisei interesante de la care pornește: cum ar fi dacă toate infrancțiunile, inclusiv crima, ar fi legale pentru 12 ore pe an?

Cu toate acestea, publicul a fost dezamăgit de primul film al trilogiei. Nici următoarele două filme nu s-au bucurat de o primire excelentă, însă lumea a fost puțin mai indulgentă față de ele.

r_.jpg

Lucrul cel mai interesant la această franciză este că a devenit din ce în ce mai bună. Pe site-ul Metacritic.com, primul film a primit 41 de puncte, al doilea 50 de puncte, iar al treilea 55 de puncte.

Desigur, niciunul dintre cele trei filme nu este considerat bun, însă ascensiunea unei francize este un fenomen rar în ziua de astăzi. De obicei, cel mai bun film al unei trilogii este primul. Există și excepții, dar nu cunosc vreun alt caz în care filmele unei serii populare să fie într-o astfel de progresie.

maxresdefault.jpg

Dar eu nu sunt aici să discut calitatea acestor filme. Fiecare poate să decidă pe cont propriu dacă sunt bune sau nu. Scopul meu este să văd de ce se află The Purge în această situație rară.

Ce face ca filmele acestei francize să devină din ce în ce mai bune?

Răspunsul este destul de simplu: schimbarea. Una dintre cele mai frecvente și cele mai grave greșeli făcute de seriile de film din ziua de astăzi este să nu facă loc diferitelor posibilități. The Purge nu face această greșeală. După primul film, universul rămâne complet deschis și se poate întâmpla absolut orice. La fel este și după al doilea. Mereu există mult loc pentru povești complet diferite.

Primul film The Purge ne vorbește despre un afacerist care face sisteme de securitate pentru locuințe. Din păcate, publicul n-a iubit acest film, deci a fost nevoie de o schimbare.

purge-3.JPG

Ca rezultat, al doilea film vorbește despre complet altceva: povestea unor oameni simpli care vor să supraviețuiască. Este un alt punct de vedere care a părut să fie mult mai iubit decât cel explorat în primul film.

maxresdefault-1.jpg

Ca totul să rămână fresh, franciza s-a reinventat din nou. A treia parte a ieșit în cinematografe. Aceasta ne vorbește despre o senatoare liberalistă care încearcă să supraviețuiască dar și să își apere interesele politice.

the-purge_wide-c0a1f40389f28dd89aa9b020a9ef598db0534e4e-s900-c85.jpg

Fiecare film The Purge vorbește despre altceva. Prin schimbarea personajelor și a claselor sociale pe care le abordează, aceasta a ajuns să fie o franciză de succes care continuă să își exploreze universul complex. Sunt sigur că s-ar putea face încă (cel puțin) cinci filme în continuarea acestora care să fie măcar la fel de bune.

Marile studiouri ar trebui să ia ca exemplu The Purge când se gândesc să facă un film cu supereroi în care să investească sute de milioane de dolari.

THE_PURGE_horror_sci_fi_thriller_dark_anarchy__3__2166x900.jpg

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.