Yellowstone – sezonul 5, partea a II-a

După un final oarecum (de) așteptat, cel puțin de către fanii serialului, în șfârșit Yellowstone se va relua din acest an. Am rezumat aici știrea săptămânii trecute, divorțul lui Kevin Costner, după ultimatumul adresat de (deja) fosta sa soție de-a doua, Christine Baumgartner. Fostul model și designer de genți îi dăduse fostului mare actor un ultimatum: ori filmul, ori eu!

oscarIar Costner, care abia ce-și relansase cariera cu excelenta seria despre evoluția unei ferme din Montana (cu imens succes la publicul american, în special), a ales, din fericire pentru fanii serialului, să-și vadă în continuare de treabă. Culmea că se căsătorise cu Baumgartner tot la o fermă, prin Aspen, Colorado – actorul deține proprietăți de 250 milioane de dolari. Acum, că interdicția a fost ridicată, răsuflăm ușurați.

Deja sunt vești oficiale chiar despre o continuare a Yellowstone, a cărei premieră este anunțată pentru luna decembrie 2023. Sequel-ul nu are încă un titlu, dar are deja (ce este mai important) vedeta, pe Matthew McConaughey. O serie prequel limitată, 1883 (mai degrabă o miniserie), a fost difuzată cu mare succes pe Paramount+ la sfârșitul anului 2021. Prequel-ul dezvăluia povestea sosirii familiei Dutton în Montana, axându-se atât pe James cât și, mai ales, pe perspectiva povestitorului – fiica lui James și sora lui John, Elsa Dutton.

Ce mi s-a părut remarcabil la această miniserie a fost integrarea sa treptată în universul Yellowstone, chiar dacă prequel-ul, ca stil, a fost destul de diferit față de serialul din care se trăgea: personajele (John Dutton și soția sa) fuseseră introduse prin mici flash-back-uri, așa că aveai de ce să te agăți, era senzația aceea că vezi continuarea unei povești știute. La fel stă treaba, cred, și cu sequelul anunțat: mă aștept să vedem scene din el (mici avanpremiere) în cea de a doua parte a sezonului 5 din Yellowstone.

Aveam de ceva timp semnale – precum trailerul de mai sus – că sezonul 5 se va relua încă din vara aceasta. Ultimatumul Christinei, plus fricțiunile dintre Taylor Sheridan și Costner pe acest motiv, au făcut însă ca serialul să bată pasul pe loc – dar nu și universul Yellowstone. Așadar sezonul 5 va primi un final, iar echipa de filmare va trece pe statul de plată al sequel-ului (încă fără nume).

Asta în paralel cu continuarea celui de-al doilea prequel de succes, 1923 – un salt în timp față de 1883. O întrebare rămasă încă fără răspuns era dacă Costner se întoarce sau nu pentru partea a 2 -a a sezonului V. Aceasta era inițial pregătită să apară în vara anului 2023, dar data exactă sărise brusc în aer. Din fericire pentru noi, a fost anunțată o altă tentativă de reluare.

După pauza extinsă, Paramount a confirmat că spectatorii se pot aștepta la alte șase episoade. Filmările episoadele finale sunt prevăzute să înceapă în august, iar momentul difuzării va fi cândva în noiembrie. Pe la început, sper eu; dacă sequelul are anunțată luna decembrie, mă gândesc că nu se vor suprapune!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.