Cavalerul în negru (serial TV)

Noul serial distopic coreean de pe Netflix nu face atât apologia curierului 5-8, devenit în mitologia populară un adevărat „cavaler în negru”, cât arată în ce măsură s-a înșelat Frank Herbert în Dune. Capsulele cu oxigen sunt adevărata afacere pentru Cheonmyeong.

Într-un viitor post-apocaliptic nu doar apa este o resursă rară și prețioasă, ci și aerul și mâncarea sunt raționalizate. Toate acestea sunt livrate la pachet de o corporație care poate decide asupra vieții sau morții. Black Knight aka Taegbaegisa este un serial de televiziune din Coreea de Sud, scris și regizat de Cho Ui-seok.

blackÎn universul distopic imaginat de regizorul sud-coreean, supraviețuirea omenirii depinde de Cavalerii în negru, un grup de curieri nu tocmai obișnuiți. Populația este nevoită se poarte aparate respiratorii și depinde de „Cavaleri”, șoferi de livrare specializați, care le furnizează proviziile de care au nevoie pentru a rămâne în viață.

Într-o zi, un curierul legendar cunoscut după indicativul său „5-8” întâlnește un băiat pe nume Sa-Wol, care își dorește să devină și el Cavaler. Decide să-l antreneze astfel încât să-și poată îndeplini visul în lumea întunecată și periculoasă pe care încă o populează, spre mirarea celor din conducerea corporației Cheonmeyong.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.