BlackBerry (2023)

Dintre filmele noi apărute, și mai ales din mulțimea restrânsă a celor văzute de mine în ultima vreme, pot să remarc acest biopic: povestea BlackBerry, a succesului incredibil și a prăbușirii catastrofale a primului telefon inteligent. Sau cel puțin așa sună prezentarea.

blackAm apreciat, dincolo de succesul urmat de declin, povestea personală a fondatorilor și conducătorilor afacerii, intercalată cu apariția iPhone-ului. Regizorul Matt Johnson a jucat și cel mai interesant personaj din film, co-fondatorul Doug. Douglas Freign este și în prezent unul din cei mai bogați (și mai retrași) oameni de afaceri din Canada.

Printre ceilalți protagoniști, de remarcat actorii Glenn Howerton și Jay Baruchel. Deși destul de reușit, a fost un eşec total de box office, chiar dacă asta a fost oarecum de așteptat, fiind un film de buget (producătorii nu au pus la bătaie mai mult de  aprox. 5 milioane de dolari).

Cum mie îmi place încă să dau mesaje scrise (le prefer chiar vorbitului la telefon), mi-a trezit destule nostalgii și chiar mi-am propus să caut un telefon dintr-ăsta, dacă mai există pe piață. Ca orice film bun, scenariul a fost vag adaptat de regizor după cartea lui Jacquie McNish și Sean Silcoff Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.