Love & Death (miniserie)

Așteptând cu (ne)răbdare reluarea faimosului Yellowstone și a prequel-urilor sale pe – mai nou – canalul preferat de streaming Sky Showtime, m-am întors la vechea dragoste, adică la HBO. Acum în formatul Max, cu o interfață destul de incomodă ca funcționalitate față de cea anterioară (când un lucru funcționează, trebuie să-i dai pace așa), HBO rămâne totuși o referință.

Ei bine, pe noul HBO Max – care, după ce se va uni cu Discovery, chiar va fi o mare chestie – a avut premiera săptămâna trecută, respectiv pe 27 aprilie 2023, o miniserie americană de televiziune regizată de Lesli Linka Glatter după un scenariu scris de David E. Kelley, pe care trebuie să v-o semnalez. Dragoste și moarte e greu de încadrat în gen:  biografic, crimă, dramă, mister, thriller. Biografic pentru că este după un caz real, al crimei comise de Candy Montgomery asupra prietenei sale, profesoara Betty Gore.

Cele două tinere soții au multe în comun: cântă împreună în corul bisericii metodiste din Wylie (Texas), iar fiicele lor sunt cele mai bune prietene. Acțiunea se petrece în 1980, iar bărbații celor două lucrează pentru companii de tehnologie din suburbiile din nordul Dallasului, cunoscute sub numele de Silicon Prairie. Ambii par la fel de plicticoși, sau poate nu. Asta fiindcă sub suprafața placidă a vieților lor aparent perfecte, ambele femei ascund frustrări și dorințe neîmplinite.

Ca din senin (și aici este calitatea sau absurditatea seriei, că nu vezi asta venind de nicăieri), Candy este acuzată că și-a ucis vecina Betty Gore, după ce a avut o aventură cu soțul ei, Allan. Nimic nu anunța evoluția încurcăturilor familiale spre crimă. După un proces în care, în mod suprinzător, Candy (bună Elizabeth Olsen în rolul principal) este achitată, urmează o carte, mai multe articole și seriale pe subiect.

Love & Death (2023) este doar cea mai recentă producție, situată undeva între film și serial, adică în format de mini-serie. Mă opresc aici cu semnalul, pentru a nu divulga mai multe despre cele 3 părți aflate deja pe platformă. Mai urmează încă 4, următoarea  e mâine. Recomand, nu le ratați.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.