Crimele din Midsomer (TV serie)

Midsomer Murders este un serial britanic televizat, ale cărui prime 5 episoade din sezonul I sunt adaptate după romanele Carolinei Graham. Restul episoadelor serialului (difuzat începând cu 1997 când s-a transmis episodul pilot „The Killings at Badger’s Drift”) sunt rodul unor scenarii originale, menținându-se protagoniștii și zona geografică.

Până acum s-au difuzat la noi 16 sezoane (în medie cu 7 episoade fiecare); aseară a început sezonul 17. A fost deja comandat sezonul 18, urmând a fi difuzat în 2017 .

Satul englezesc, în toată splendoarea sa: cu peluze îngrijite, înverzite, înflorite, cu case, conace și cu câte un castel de câteva stele, cu biserici, grădini minunate – totul cu fațade frumoase, dar după ce treci pragul descoperi că fiecare persoană are secretele ei mai mult.

Crime, dispariții, schimbări de identitate în universul pitoresc al fictivului comitat Midsomer (cu capitala la Causton),care  cuprinde în jur de 60 de sate british până la cel mai neînsemnat detaliu și unde mai nimic nu e niciodată ceea ce pare. Aparent o comunitate liniștită, zona abundă de personaje excentrice – unele duse bine cu pluta, care nutresc în adâncul sufletului lor intenții întunecate față de vechii lor adversari deveniți dușmani.

Mobilul crimelor este înșelător: cineva nu-l suportă pe câinele vecinului, fiindcă i se ușurează pe tufele din grădină, altul e animat de dorința de a-și răzbuna străbunii, ori gelos pe organistul preferat al preotului local… și nici crimele nu sunt puține! Armele de atac sunt fie ce se găsește la îndemână (furci, săbii medievale, ață pescărească), fie pregătite minuțios (capcane, catapulte, ștreanguri, eșafoade). Mobilul crimelor poate fi ilariant în acest univers nebunesc, în care inspectorul Barnaby trebuie să facă permanent… curățenie.

În primele 13 sezoane anchetele sunt conduse de Tom Barnaby (John Nettles, de la Royal Shakespeare Company), un arhetip al `telectualului cam rustic, greoi și lent, dar cu un fin spirit de observație și bun psiholog, care a văzut multe la viața lui și nu se agită pentru nimeni (cu excepția soției și fiicei sale). Cu sezonul 14 apare John Barnaby, vărul lui Tom (Neil Dudgeon), care îl va înlocui pe Tom Barnaby, pensionat de vârstă. Fiecare episod necesită cinci săptămâni de turnare.Decorurile sunt din regiunile fermecătoare ale  Buckinghamshire și l’Oxfordshire .

Muzica e semnată de Jim Parker, care la fiecare episod modifică un acord, așa, din plăcere; tema muzicală este interpretată la theremin, primul instrument muzical electronic, de către Celia Sheen, cu un instrument fabricat de lutierul Tony Henk.

Nu doar genericul, ci și calitatea dialogurilor, ca și spectatorii de nișă contribuie ca acest serial să fie considerat unul cult. Johnny Depp a declarat că și el îl adoră și așteaptă gestul vreunui producător, pentru a-i oferi un rol.

.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.