Casa Dragonului

După fantezia medievală Game of Thrones, o poveste cu familii multiple care se războiesc pe idei precum justiţie sau moșteniri, prequel-ul Casa dragonului – dfifuzat în această toamnă pe HBO – urmărește disoluția unei singure familii. Având o unică linie narativă, noua serie ar trebui să fie mai ușor de urmărit, mai ales că este produsă pentru fanii lui George R.R. Martin de către o echipă care îl are chiar pe autor în componență.

În serialul prim existau multe crime şi trădări. Toate aceste lucruri există şi aici, dar această casă (familie) Targaryen se întâmplă să fie cea mai puternică din istoria Westerosului. Acțiunea (încă nu are loc nicio crimă, deși asistăm la un turnir destul de sângeros) este plasată cu 200 de ani înainte de evenimentele cunoscute din „Urzeala tronurilor”. A fost păstrată însă formula câștigătoare: decoruri întunecate, o scenografie impresionantă prin atenția pentru detalii, totul combinat cu multă cruzime și violență. Spoiler alert:

houseToată lumea crede că ascensiunea familiei Targaryen la tronul din Westeros a fost posibilă datorită relației lor speciale cu dragonii dar, încă din primul episod, aflăm că nu este chiar așa. Evenimentele din „House of the Dragon” marchează chiar începutul sfârșitului pentru casa Targaryen, în sânul căreia începe o nedorită lupta pentru putere.

Din Casa Targaryen fac parte atât Daenerys – mama dragonilor – cât și Jon Snow, aka Aegon Targaryen, după cum știm deja din seria originală. Astăzi trebuie să apară al doilea episod din seria de 10 a primului sezon, iar curiozitatea mea este dacă va semăna cu Urzeala la subtext, pentru că printre replicile personajelor de acolo, ale căror acțiuni se învârteau în jurul loialității și a solutionării conflictelor, erau și multe teorii despre strategii (politice sau de afaceri) atent cultivate în timp.

Un comentariu la &8222;Casa Dragonului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.