The Good Fight – season VI

După Yellowstone și prequel-ul 1883, Paramount+ revine în această toamnă cu sezonul VI al unui alt serial deosebit, The Good Fight. Nu am apucat să scriu despre primele V sezoane fiind prea ocupat să le urmăresc. Lupta perfectă nu este doar o altă dramă cu avocați (de fapt, mai mult cu și despre avocate).

Seria, bazată în principal pe două personaje, tânăra avocată Maia și mentorul său Diane (jucat de Christine Baranski), continuă de fapt The Good Wife, amenințând să detroneze celebrul Suits. Lupta perfectă moşteneşte de la Nevasta perfectă explorarea diferitelor perspective asupra sistemului juridic american, a zonelor gri ale meseriei de avocat, dar şi atenţia pentru problemele ridicate de noile tehnologii şi prezenţa noastră în mediul online.

goodSerialul ajunge să trateze teme extrem de actuale, de la ştirile „alternative” la furtul de identitate şi ce se poate şi ce nu se poate spune pe internet. Giganţii online şi codurile lor de conduită pentru utilizatori sunt o altă provocare pentru avocaţii din film, numit și cel mai bun show anti-Trump. Ca și cum ar lua titlurile televiziunilor de știri și le-ar pune în context, în „The Good Fight” niciun eveniment contemporan, cum ar fi cu siguranță pandemia sau diferitele manifestări ale erei #MeToo, nu este trecut cu vederea.

Prin această abordare curajoasă a evenimentelor discutabile, serialul a devenit un vehicul pentru canalizarea furiei liberale generate de nebunia erei Trump. The Good Fight preia cioburi din zeitgeist (spiritul vremii), le pune în lumină și le examinează, răsucindu-le și întorcându-le într-un loc și în altul în scenariile sale, până când sunt complet iluminate. Ok, dar ce se întâmplă cu cel mai bun show anti-Trump acum, în era post-Trump?

Ei bine, este la fel de entuziasmant. Pentru mine a fost ca și cum aș fi trăit în (US of) America, fără să locuiesc acolo. Mi-a plăcut până și genericul de deschidere al dramei, pe care de obicei îl sar pe repede-nainte. Dar acesta este unul hipnotic, prezentând accesoriile din fosta existență a Dianei – genți de mână, sticle de vin și telefoane pentru teleconferință și, ceva mai recent, imagini ale fostul președinte — explodând cu încetinitorul.

2 comentarii la &8222;The Good Fight – season VI&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.