FlashForward (serial TV)

Într-o zi de octombrie, absolut toți locuitorii planetei își pierd cunoștința preț de două minute și șaptesprezece secunde. În aceste 137 de secunde oamenii văd frânturi din viitor, din ceea ce pare a fi  viața lor peste șase luni. În urma evenimentului au loc accidente și mor douăzeci de milioane de oameni. Serialul a fost difuzat din noiembrie 2009 pe AXN.

Acest „flashforward” se va transforma într-o catastrofă globală sau este doar un eveniment neprevăzut, o lebădă neagră? De la aceste premize pleacă serialul produs de ABC, unul din cele mai provocatoare văzute în ultima perioadă. În mod paradoxal, cu atâtea platforme de video-streaming, alegerea unui serial este tot mai dificilă. E și o ipocrizie asta, pe undeva: să refuzi realitatea și să-ncerci, în același timp, să alegi cea mai bună ficțiune.

Să trăiești emoțiile altor oameni, cum ar veni. Revenind la serialul Amintiri din viitor, să notăm că se inspiră din romanul cu același nume al scriitorului canadian Robert Sawyer. Am încercat să-mi explic interesul cu care l-am urmărit prin prisma ideii, dar probabil că și contextul nesigur a contribuit: nu oricând în existența sa lumea a trecut prin valuri pandemice succesive, ca și prin nesiguranța cu privire la un viitor pe planetă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.