Money Monster (2016)

Filmul Money Monster” denunță sistemul financiar dar și canalele de televiziune care preiau informații neverificate și mai ales derivele informației instantanee care se înscriu într-un crescendo urmând thriller-ul. Da, are toate ingredientele unui thriller hollywoodian fără a deveni greoi, moralizator, ca de exemplu „The Big Short” sau un manifest militant în pragul alegerilor prezidențiale americane. Chiar dacă simțim compasiune pentru tânărul disperat,  filmul ne amintește și de micii acționari , victime constante și nevinovate care-și riscă bruma de agoniseală.

Sigur, i se poate reproșa filmului că a trecut superficial peste o situație prea frecventă în lumea financiară în care numărul victimelor crește pe zi ce trece, că nu a pus pe tapet cu vehemență sistemul informatic sau nu a înfierat sistemul capitalist. Atunci ar fi fost alt film și nu neapărat mai bun! Un film (probabil involuntar) cinic, cu personaje egoiste, preocupate doar de rezolvarea crizei de moment din studio, ce să mai spunem despre clișeele cu hackerii sau cu lansarea de alerte !

336909_3edab5d7784b9e365a751b48ef08dd9b

Scenariul (Jamie Linden, Jim Kouf, Alan Di Fiore) e cam incredibil, montajul palpitant, jocul Juliei Roberts cam patetic, prestația foarte tânărului (26 de ani) Jack O’Connel e excelentă, așa cum îl cunoaștem din apreciatul serial britanic „Skins”, din filmele „Starred Up”, „Unbroken” (va juca în 2017 în „HHhH”, „Tulip Fever”).

3917206lpw-3927860-article-jpg_3543059_980x426

Filmul a fost prezentat în afara concursului de către regizoarea sa, Jodie Foster, la Festivalul de la Cannes 2016. Mesajul lui „Monster Money” nu ecranează acțiunea, nici suspansul instalat din primele minute, imediat după o parodie economică în care evoluează în mod constant personajul lui George Clooney, exuberantul Lee Gates care face divertisment ca mai apoi să prezinte rubricile emisiunii sale de info și știri din lumea finanțelor cu ponturi de investiție a banilor foarte sigure. Nu lipsește umorul satiric, dar acesta nu bagatelizează gravitatea mesajului.

Julia Roberts -Patty Fenn, George Clooney– Lee Gates , Jack O’ConnellKyle Budwell, Caitriona Balfe-Diane Lester, Dominic West- Walt Camby, Giancarlo Esposito- Marcus Powell

Un comentariu la &8222;Money Monster (2016)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.