Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009)

Gifted Hands: The Ben Carson Story este un film regizat de Thomas Carter și care prezintă biografia neurochirurgului Ben Carson, personaj interpretat cu mult talent de Cuba Gooding Jr. Din distribuție mai fac parte Kimnerly Elise (Sonya Carson, mama lui Ben), Aunjanue Ellis (Candy, soția lui Ben).

Încă de când era copil, crește fără tată, într-o casă modestă, iar mama sa este cea care îi inspiră puterea, dorința de a face lucrurile cât mai bine, fără a se plânge de inconvenientele din viața sa. Credința, educația, dar și iubirea sunt punctele de bază care îl vor ajuta să fie un om și o personalitate de elită.

Trecând de anii copilăriei, îl vedem pe Ben la Universitatea Yale, unde se confruntă cu dificultatea de a învăța cursurile, temându-se în același timp că își va pierde bursa. Iubita sa Candy care ulterior îi va deveni soție este cea care îl va ajuta să treacă peste impedimente. Este cea care îi va fi alături în zilele proaste, atunci când este tratat cu superioritate la spitalul unde lucrează, este cea alături de care va trăi drama vieții sale.

Totodată, filmul ni-l arată pe Ben și abilitățile sale excelente: efectuează o operație complicată de hemisferectomie, separă doi gemeni siamezi, toate acestea cu o pasiune și o dăruire de admirat. Mai mult decât atât, își realizează meseria cu mult suflet, fiind mereu dirijat de ideea că nimic nu se poate face fără credință, rugăciune și de convingerea că orice creier este un miracol.

Prin eforturile proprii, prin credință se poate ajunge la excelență. Este o concluzie și o învățătură pe care filmul o transmite. Un film care inspiră și care te face să îți dorești să fii cât mai bun în ceea ce faci.

Sursă imagine: http://www.imdb.com/

Un comentariu la &8222;Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.