Star Trek: Beyond (2016) – explorarea trecutului

” It isn’t uncommon, you know? It’s easy to get lost. In the vastness of space, there’s only yourself, your ship, your crew.”

Cu ocazia ultimei vizite la cinema am călătorit în alte galaxii, fiind posibil cu ajutorul navei Enterprise concepută pentru acest scop. Chiar dacă nu sunt aşa de mulţi fanii în ceea ce priveste această franciză, ca şi-n dreptul Star Wars (desigur dacă ne luăm după încasările la box office), acest univers rămâne o bună bază pentru lumea cinematografică science-fiction.

La prima vedere mi s-a părut că tânărul căpitan Kirk a de venit mult mai serios, ceea ce pentru mine i-a cam diminuat din farmecul filmului, fiind obisnuit în primele două filme cu un rebel a la Star Lord din Guardian of the Galaxy. Pe marginea acestei atitudini se construieste un mesaj unic al filmului: unitatea echipajului de pe Enterprise reflectă unitatea Federaţiei Unite a Planetelor.

STAR TREK BEYOND

Mai departe am observat că se aduce un tribut trecutului: Leonard Nimoy care înterpreta pe Spock a trecut în nefiinţă, la fel şi Anton Yelchin care înterpreta pe Chekov; plus că anul acesta se sărbătoreste 50 de ani de la apariţia francizei Star Trek. Dubla pierdere suferită de fani a dat o uşoară atmosferă tristă în cadrul filmului.

Dar să trecem la acţiune care a fost pe măsura unui blockbuster de vară, luptele s-au dat în cadre spectaculoase în diferite medii neimaginate: o planetă stâncoasă necunoscută dintr-o nebuloasă plus o staţie intergalactică ce parcă a suferit o schimbare fizică a la Inception. Zilele acestea cu siguranţă vă puteţi îngrămădi la niste efecte speciale, fiind lansat de curând în cinematografele noastre.

Vizionare plăcută.

Trailer:

Alte păreri: Gadget, Digi 24, Cinestar, Alex, TNR, Irina, Blog.., Movienews, Nipemi, Credit, Sabina, Raluca, Andreea, Angela.

2 comentarii la &8222;Star Trek: Beyond (2016) – explorarea trecutului&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.