Neither God Nor Santa Maria (2015)

Trec la o nouă interacțiune cu lumea scurt-metrajului prin intermediul platformei Mubi, după ce am vizionat filmul scurt Occidente. De această dată ajung în dreptul Avant-Garde din filmografia spaniolă, care se respectă și își întinde tenta horror asupra scurt-metrajului: Neither God Nor Santa Maria (2015).

Imaginea deloc coerentă ajută la creearea unei atmosfere sumbre, unde este descrisă fuga după o ultimă vrăjitoare de pe o insulă (Tenerife) faimoasă pentru genul acesta de presupuneri de basm. Cultura europeană cred că are în sânge o corelație a mediului rural înapoiat cu fenomene stranii și apariții dubioase. Poveștile populare românești nu stau nicidecum mai departe față de această realitate distorsionată pe cale orală.

Desigur acest proiect se înscrie în limitele experimentalului și trebuie luat ca atare, developat manual de pe un film expirat de 16 mm.

Un comentariu la &8222;Neither God Nor Santa Maria (2015)&8221;

  1. Izolarea comunității de ciobani și dilatarea timpului ca în orice colț de lume uitat, întrețin povești,, păgâne”.mai mult sau mai puțin verosimile .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.