Silicon Valley = când universuri paralele ucid pisica lui Schrödinger

jared Binding Arbitration, penultimul episod din serialul Silicon Valley, are două teme: firul principal urmărește conflictul juridic dintre Richard Hendricks și Gavin Belson (CEO-ul Hooli), ajungând la al doilea plot point, ca urmare a arbitrajului provocat de Richard.
dineshÎn fundal, tehnicii de la Pied Piper îi dau „tot concursul” clerk-ului Jared în aventura sa minoră cu oul de condor. Când Jared își exprimă temerea cu privire la starea oului și vrea să sune la Muzeu, flegmaticul Gilfoyle îl previne pe un ton foarte serios că nu vrea să facă asta, apoi îi explică de ce, aducând în discuție paradoxul lui Schrödinger. Un paradox logic pornit de la experimentul prin care fizicianul austriac pune în discuție aplicabilitatea în lumea reală a modelului cuantic, care prezumă coxistența a două stări/funcții: cea de undă cu cea de particulă.

gilfoyleJared ezită, sunând totuși mai târziu la Muzeu. În urma apelului său, aceștia sesizează numărul mic de vizualizări, decizând să întrerupă camera video. Dar tehnicianul trimis să o facă alunecă și rămâne prins într-o poziție periculoasă, iar transmisia lor (pe cale de a fi închisă) devine un viral. Concluzia lui Gilfoyle: Jared, you’ve just killed this guy! De la: dacă dai telefon să întrebi, s-ar putea ca oul să crape din pricina ta, se ajunge la situația în care și Dinesh se teme să răspundă la telefon. Vedem cum ajunge un paradox logic să vireze spre corectitudine politică, sau cum poate logica să afecteze bunul simț. Cel mai bun episod din acest sezon! Să mai spun că abia în aprilie 2016 urmează sezonul 3?

2 comentarii la &8222;Silicon Valley = când universuri paralele ucid pisica lui Schrödinger&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.