Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (2018) – avanpremieră

 

În 2014 s-au făcut 100 de ani de la Primul Război Mondial, un fel de armistițiu până la Al Doilea – în care vechi ambiții au fost destrămate, altele reclădite. Apoi o lungă perioadă de amorțire spirituală, în țările lagărului comunist, cu reeducarea în spiritul omului nou și brusc, ceea ce părea de neclintit  a fost dărâmat: Zidul! Speranțe, noi neliniști au pus în mișcare aceleași mașini de propagandă cu alte formulări, poate și mai nocive.

Suntem în 2018, la noi e ,,pace”, la alții butoiul cu pulbere stă să explodeze, dar ne ducem traiul în carnaval, refuzând să aruncăm un arc peste trecutul apropiat, atât de crud și nedemn pentru o lume modernă. Mai avem foarte puțini martori, supraviețuitori ai crimelor de epurare etnică, în care părinții noștri și alte rude au fost, cel mai adesea, unele dintre victime /alții dintre torționarii feriți de judecata posterității.

Cel mai nou lungmetraj scris şi regizat de Radu Jude  – Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari,  titlul internațional   ,I Do Not Care If We Go Down In History As Barbarians (2018)  va avea premiera mondială în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Cea de-a 53-a ediţie a prestigiosului eveniment va avea loc în perioada 29 iunie – 7 iulie.

Continuarea  la: http://www.cefilmevad.ro/imi-este-indiferent-daca-in-istorie-vom-intra-ca-barbari-avanpremiera/

 

 

 

 

3 comentarii la &8222;Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (2018) – avanpremieră&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.