Dirty Grandpa (2016) și gusturile românilor

Am văzut recent comedia deocheată Dirty Grandpa cu Robert De Niro (bunic) și Zac Efron (nepot) în roluri principale.

L-am vizionat pentru că de la început de an, de când a fost lansat în cinematografele din România, a fost în top o perioadă lungă de timp. Încasările la box-office-ul românesc sunt în creștere, dar arată îngrijorător din punctul de vedere al preferințelor consumatorului român de cinema. Dacă stai să observi top 5 filme de succes în cinematografele noastre, pe locul 2 se află anul acesta chiar Dirty Grandpa. Mai exact 304.361 de persoane au ales să vadă o comedie proastă și pe deasupra, deocheată.

zac-efron-dirty-grandpa-600x337

Pe primul loc este Deadpool care de la mama natură este mai puțin cenzurat, de altfel este un film de acțiune cu super-eroi atipic și binevenit în universul Marvel. Prin aceste două exemple am vrut să subliniez că publicul român are în ultima perioadă preferințe fără inhibiții. Alte exemple de filme proaste aflate în top încasări: God of Egipt (211.647 spectatori), London Has Fallen (152.071 de spectatori), The Divergent Series: Allegiant (107.737) s.a.m.d. Desigur sunt și exemple pozitive, pe care nu le menționez de această dată.

Succesul lui Dirty Grandpa este explicat de generația seriei American Pie care a rezonat cu genul acesta de filme de-a lungul timpului. Filmul îndeplinește condițiile unui „teenage movie” cu petreceri scăpate de sub control,genul de concursuri ca între frății, conflicte și întâmplări de pomină, glume piperate și sexual explicite. Nu știu de se plâng realizatorii de film românesc că n-au succes, rețeta e mai sus…

dirty-grandpa-wallpaper

Alte păreri: Tolsto

7 comentarii la &8222;Dirty Grandpa (2016) și gusturile românilor&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.