Chungking Express (1994)

După ce am recomandat atâtea prostii contemporane (bine, nu chiar toate), e momentul să vă recomand și un film vechiuț, dar aparte, cu două povești romantice care, urmând logica firescului, ar trebui să se intersecteze. Vi se pare c-ar avea un titlu ciudat? Ei bine, în limba lui Kar-Wai Wong sună și mai și: Chung Hing sam lam.

c1Undeva în haosul zilnic, undeva în viata de zi cu zi a fiecărui om, destine diferite se aseamănă prin obiceiuri, prin raportare la iubire sau la rutina zilnică. Din fericire atipicul intră în scenă, iar coliziunea așteptată poate de unii ochi ai privitorilor nu se petrece. Acest lucru nu înseamnă că cele două destine din poveștile prezentate nu au o multitudine de lucruri în comun.

Cele două personaje principale ale lui Kar au aceeași meserie, iau prânzul în același loc si sunt dornici de o iubire nouă, care să-i facă să uite de iubirile trecute. La fiecare zbor este o stewardesă pe care ți-ar plăcea să o cucerești. Anul trecut am cucerit una la 8.000 metri înălțime.

Îți place muzica tare? Da, cât de tare. Te împiedică să te gândești.

Kar-Wai Wong fondează propria companie de producție, Jet Tone, în 1992, și petrece următorii doi ani în inima Chinei, filmând Ashes of Time, selectat la Festivalul de Film de la Veneția în 1994. Profitând de o pauză de două luni în timpul postproductie la Ashes of Time, a regizat acest Chungking Express, care îl propusează ca regizor pe scena internațională.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.