Top seriale 2022

Topul celor mai bune seriale văzute de mine în 2022, pe care n-am mai apucat să-l public pe final de an, mi-a fost confirmat, parțial, de Globurile de aur acordate în aceste zile. Evenimentul din 2023 s-a desfăşurat la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles și a fost prezentat de actorul de comedie Jerrod Carmichael.

1. Pentru ce joacă în Yellowstone (putem folosi chiar combinația de cuvinte universul Yellowstone datorită remarcabilelor prequel-uri 1883 și 1923), Kevin Costner a fost recompensat cu un Glob de aur pentru cel mai bun actor într-un serial dramă. Ceilalți actori nominalizați au fost Jeff Bridges pt. „The Old Man”,  Diego Luna pentru rolul din „Andor”, Bob Odenkirk pentru „Better Call Saul” și Adam Scott pentru rolul din „Severance”. Din păcate, actorul nu a fost prezent la ceremonia de premiere, explicând fanilor săi motivele absenței într-o postare pe social-media.

2. Sezonul II al serialului The White Lotus – filmat în Italia – a depășit în valoare primul sezon (bine, nici acela nu a fost chiar rău). Ca dovadă „The White Lotus” a și fost nominalizat la Globuri pentru cel mai bun film de televiziune sau mini-serie alături de „Black Bird” „Dahmer – The Jeffrey Dahmer Story” „The Dropout” și „Pam & Tommy”. Jennifer Coolidge a fost recompensată cu Globul de aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar dintr-o serie TV. Discursul său după premiere a făcut întreaga sală să râdă sau să plângă.

3. Actrița principală Christine Baranski a fost nominalizată încă din 2022 la Best Television Actress – Drama Series pentru rolul său din serialul liberal The Good Fight. Și sezonul IV mi s-a părut la fel de bun.

4. Romulus, sezonul II, mai bun ca primul. Nașterea Romei este o legendă învăluită în mister, violență, putere și supranatural. Cu alte cuvinte, genul de poveste – cu multe cunoscute, dar destule necunoscute – perfect pentru un serial de televiziune. Romulus nu pierde ocazia unei reinterpretări dramatice originale (prin firele narative ale mai multor drame de familie) a istoriei Romei din secolul al VIII-lea î.Hr.

Dacă v-au plăcut serialele italienești despre mafia contemporană Gomorrah și Suburra, veți recunoaște un aer subtil, ușor familiar. Asta se datorează producătorului executiv comun al celor trei serii italiene,  Marco Chimenz. Acesta lucrat cu regizorul Matteo Rovere din lungmetrajul Primul rege, pentru a-l (re)aduce pe Romulus pe ecran.

5. Partisan, sezonul II, mai slab ca primul.

– în curs –

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.