Grandiosul Yellowstone

Urmăresc fascinat evoluția serialului Yellowstone, produs de Taylor Sheridan, ajuns săptămâna trecută la cel de-al 7-lea episod din seria a V-a. Sunt fascinat atât de actori cât și de narațiunea în sine, dar mai ales de eleganța cu care serialul abordează teme atât de generoase precum moștenirea generațională, menținerea tărâmului natal și apărarea valorilor câștigate cu greu de predecesori, cum sunt pământul și familia.

Și nu este doar fascinația mea, câtă vreme Yellowstone este cea mai vizionată emisiune (TV show, cum zic ei) din America, după NFL. O descriere simplă precum moștenirea republicană a Americii ar fi prea condescendentă pentru politica complicată din Yellowstone deși, politic vorbind, acest serial poate constitui o contra-pondere la liberalul The Good Fight.

Ieșind din sfera politicii americane, putem privi Yellowstone ca pe un Dallas contemporan, o telenovelă despre dreptul de proprietate și lupta dintre familia Dutton, deținătoarea mega-fermei, strămutată de mult timp, și poporul indigen și gentrificatorii – elitele de pe coastă, a căror dezvoltare imobiliară amenință un mod de viață pastoral.

Sensibilitatea epică abundă și în pre-quelul 1883: „Violența a bântuit întotdeauna această familie”, spune vocea din off a Elsei Dutton (Isabel May), fiica pionieră a strămoșilor John și Margaret Dutton (interpretați de superstarurile country Tim McGraw și Faith Hill). Ca să urmeze în această lună sequelul la prequel – 1923, conceput de același Taylor Sheridan.

Pentru această nouă serie din grandiosul univers cinematografic Yellowstone al lui Sheridan am să încerc o recenzie separată.

Publicitate

Un comentariu la &8222;Grandiosul Yellowstone&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.