Yellowstone (seria a V-a)

N-am mai scris despre filme fiindcă nici n-am mai văzut așa multe, plus că nici să trag de mânecă pe alții să mai scrie pe-aici nu am timp. Totuși, pentru o nouă serie din Yellowstone, serialul care mi-a marcat începutul de an, cred că merită să fac o pauză din ne-scriere, să scutur nițel rugina de pe stilou. Știu că m-am bucurat când s-a reluat cea mai populară producție de pe Paramount+, dar nu îndeajuns încât s-o semnalez.

Primele 3 episoade nici n-au fost cine știe ce, al 2-lea m-a intrigat puțin, recunosc, dar nu suficient, pentru ca abia la al 4-lea să mă uit atent la numele regizorului: Christina Alexandra Voros. Româncă după cele prenume (și după combinația lor), unguroaică după nume, am presupus. Ca, urmărindu-i interviurile, să constat c-am avut ceva dreptate: regizoarea este unguroaică la origini. Iată mai jos o scurtă traducere după un interviu de-al său din Indieware:

Christina Voros a trăit multe vieți. A crescut în domeniul restaurantelor, a început să lucreze ca barman la 16 ani, s-a mutat în Ungaria pentru a se antrena cu echipa națională de scrimă, apoi a studiat poezia și teatrul la Harvard.

„A devenit grădinar în Nantucket, a condus un restaurant din nordul Italiei și apoi a decis să urmeze un master în actorie la Boston. Într-un fel, toate acestea au condus-o spre o bursă a școalii de film de la NYU, despre care, spune ea, i-a schimbat complet cursul vieții și a făcut-o să înceapă să lucreze ca director de imagine (cinematographer) în 2005”.

Despre experiența sa cu Yellowstone: „Nu este ceva obișnuit. Pentru a explica, trebuie să mă întorc la început: în primul sezon al lui Yellowstone am fost operator. În sezonul doi, am devenit unul dintre cei doi DP. Pentru sezonul trei, m-am întors doar pentru a regiza și nu am filmat deloc. Apoi, în sezonul patru, Taylor (Sheridan) mi-a cerut să revin atât la filmare, cât și la regie și mi-a oferit opțiunea de a filma propriile episoade.

Mi s-a părut oportunitatea perfectă de a o face: era o echipă pe care o cunoșteam bine, făcusem patru sezoane ale serialului împreună. Mă sprijin foarte mult pe gafferul meu și pe operatorii camerelor de filmat într-un mod care cred că se simte foarte colaborativ, și care permite tuturor să-și asume cu adevărat munca.

3 comentarii la &8222;Yellowstone (seria a V-a)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.