Three Thousand Years of Longing (2022)

În marea (sau oceanul?) de filme… gălăgioase și cam atât, apărute în ultimii ani, Trei mii de ani de dorință, în regia lui George Miller picură în ochii cinefilului ca un strop de liniște. Această fantezie pentru adulti beneficiază de un scenariu inteligent, interpretat cu finețe de actorii Tilda Swinton și Idris Elba.

Pe coloana sonoră a filmului apare și Matteo Bocelli, fiul celebrului tenor Andrea Bocelli, cu  „Cautionary Tale”. Avem aici povestea clasică din 1001 de nopți reluată și reinterpretată de maestrul George Miller, care a fost co-autor și al scenariului, împreună cu Augusta Gore, adaptând nuvela „The Djinn in the Nightingale’s Eye” de A. S. Byatt.

Am să fac puțin spoiler, cât pentru a vă trezi interesul pentru acest poem cinematografic: naratoloaga Alithea Binnie (Swinton) privește lumea cu un scepticism sănătos, atâta doar că la un moment dat, ajunsă într-un bazar din Turcia, descoperă un djinn într-o sticlă.

Acesta se oferă să-i satisfacă trei dorințe în schimbul eliberării sale, dar orice poveste de acest tip are și o morală, iar eroina nu se grăbește să aleagă. Urmează un dialog aproape filozofic în urma căruia protajoniștii își povestesc viața și ajung să se cunoască. Idris Elba se potrivește perfect în rol, chiar dacă inițial nu vezi chimia dintre cele două personaje.

Un comentariu la &8222;Three Thousand Years of Longing (2022)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.