The Lord of the Rings: The Rings of Power

După trilogia cinematografică de succes, ecranizare a celebrului roman al lui Tolkien, se pare că Amazon Prime Video vine cu altceva – și mă refer la serialul TV difuzat acum pe platforma de video-streaming. Doar fanii cărții știu că aceasta a fost divizată în trei volume, din cauza crizei de hârtie de după război, și pentru a menține prețul scăzut; iar lansarea ultimei cărți, Întoarcerea Regelui, a fost amânată cel mai mult. Să mai amintim că autorul nu a fost încântat de acest titlu, deoarece dezvăluia prea mult din povestea romanului.

Inițial scriitorul a propus titlul Războiul inelului, dar a fost refuzat de către editori. Tot într-un soi de criză (și în prag de război) își lansează și Amazon noul serial, cu o acțiune plasată înainte de evenimentele din „Hobbitul” și „Stăpânul inelelor”. Seria The Lord & The Rings urmărește un ansamblu de personaje, atât unele familiare (ca nume, cel puțin), dar mai ales câteva noi, din universul imaginar creat de J.R.R. Tolkien. În locul vrăjitorului Gandalf, port-stindardul luminii pare a fi prințesa elfă Galadriel, în timp ce Pământul de Mijloc se confruntă cu o amenințare – sunt personaje care presimt reapariția răului.

Amazon a cumpărat drepturile de televizare pentru Stăpânul Inelelor pentru 250 de milioane USD în noiembrie, iar scenariștii J. D. Payne și Patrick McKay au fost angajați în iulie 2018.  Trebuie spus că noua serie se bazează în principal pe anexele din Stăpânul Inelelor, care includ discuții despre cea de-a doua epocă, iar nepotul lui Tolkien, Simon Tolkien, este consultat cu privire la dezvoltarea serialului.  Conform cerințelor acordului Amazon cu Tolkien Estate și The Tolkien Trust, seria nu este o continuare a trilogiei Stăpânul Inelelor și nici a filmului Hobbit.

În ciuda acestui fapt, producția nu se ferește, totuși, să evoce filmele de succes menționate mai sus. Cum intenționează să facă asta? Folosind un design de producție similar, versiuni mai tinere ale personajelor din cunoscutele filme și tema muzicală a lui Howard Shore, cel care a compus muzica pentru ambele trilogii (totuși, coloana sonoră a noului serial este compusă de Bear McCreary). Adică indicii că urmărești o serie derivată din Stăpânul Inelelor, dar care nu e chiar originalul, nici o continuare a lui. Cam ce face Disney după ce a cumpărat franciza Star Wars cu tot cu Lucas Film, scoțând apoi mini-seriile MandalorianBobba Fett și, ceva mai nou, Obi Wan-Kenobi. Acestea fiind zise, să remarcăm că serialul Amazon nu este rău deloc, iar mai puțin iluștrii săi scenariști își fac treaba cu brio.

Amazon Prime Video împreună cu New Line Cinema și-au luat un angajament de producție de cinci sezoane în valoare de cel puțin 1 miliard USD, care ar face din ce vedem acum cel mai scump serial de televiziune realizat vreodată. Poate așa e mai ușor de înțeles de ce povestea se dezvoltă mai greu, abia din episodul 6 al primului sezon (regizat de Charlotte Brändström) începând să miște nițel acțiunea. Ultimele două episoade ale primului sezon vor fi transmise până pe 14 octombrie. Fără a face spoiler, câte ceva despre noile personaje: prințesa elfă Galadriel, purtătoarea inelului Nenÿa și (acum) conducătoarea oștirilor din Miazănoapte, nu a jucat un rol important în războiul inelului Suprem.

Asta deși era singura elfă care, în a treia erǎ a Pământului de Mijloc l-ar fi putut distruge pe Sauron însuși. Galadriel, cunoscută din trilogie ca Doamna Luminii, era de origine Noldor – o rasă a elfilor renumită prin înțelepciune, asemeni istarilor (sau vrăjitorii, doar cinci la număr).  Pentru un timp Galadriel a fost regina Eregion-ului, unde aurarii elfi au făurit Inelele Puterii. Pentru că m-am cam lungit cu informațiile despre acest personaj, le-am dezvoltat în altă parte. Noi personaje interesante sunt și Valarii, niște spirite puternice, echivalentul forțelor care au guvernat lumea încă de la începuturile ei – personificând forțe primare precum aerul, apa, pământul, moartea sau visul.

3 comentarii la &8222;The Lord of the Rings: The Rings of Power&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.