The Northman (2022)

Unul din blockbusterele acestui sezon care, în ciuda distribuției cu nume sonore, se prezintă ca un film de categoria B. Putea fi salvat eventual de imagine, fiindcă scenele – majoritatea absurde – sunt filmate superb. Așa că puteți să mergeți să-l vedeți la cinema, dacă n-aveți altceva mai bun de făcut, dar fără mari așteptări. Luați-vă multă cola și pop-corn, o să vă plictisiți teribil la un moment dat.

Totuși, recunosc că l-am urmărit până la capăt, dar l-am dat pe repede înainte (x1,25 la vizionare) ca să pierd mai puțin timp cu această subproducție. Singura miză a filmului putea fi redarea mentalităților de acum XI secole, când ce-ți era sortit se plasa mai presus de valoarea individului. Regia lui Robert Eggers nu este atât de rea, cât pare umbrită de un scenariu penibil, întreaga acțiune construindu-se doar în jurul dorinței obsesive de răzbunare a protagonistului.

Prințul Amleth. jucat acceptabil de Aleksander Skarsgard, reinterpretează personajul clasic Hamleth, după ce moartea regelui Horwendil (Ethan Hawke) îi va marca destinul unicului său moștenitor. Cu toate clișeele ușor forțate la care apelează (arborele genealogic, lacrima împietrită), filmului îi lipsește forța de a transmite vreo valoare umană tipică acestor sau acelor vremuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.