Servant of the People

Cum toată lumea vrea să profite de popularitatea președintelui Zelenski (inclusiv Emmanuel Macron, detalii aici), era de așteptat ca și Netflix să reia serialul cu (acum pe bune) președintele Ucrainei. Am urmărit pe repede-nainte primele 4 episoade. Poate și datorită scenei demne de Kusturica din final, primul este reușit, dar următoarele trei nu se mai ridică la acest nivel.

O comedie agreabilă chiar dacă știi în fiecare moment ce se va-ntâmpla și doar uneori bufnești în râs. Culmea, mai degrabă exagerările maxime sau momentele duse la extrem (precum cel din finalul primului episod) reușesc să trezească interesul spectatorului și să se apropie de zona artistică a filmului, restul scenelor rămân simple gag-uri. 

Totuși, o producție deloc inutilă, care și-a atins scopul în cele din urmă, spre deosebire de alte porcării pseudo-politice turnate la noi, cu marele merit că a făcut un întreg popor să viseze. Luați de-aici, Puiu și Mungiu, îmi venea să zic! Dar mi-e că singurul care-o să prinde ideea ar fi Tudor Giurgiu și-l va lua ca model chiar pe actualul președinte.

Pentru ucraineni serialul a fost însă mare lucru la vremea lui, și cred că va fi interesant de urmărit și de către românii încă nostalgici după comunism. Ei vor gusta atmosfera și ar putea rezona cu umorul amar din anii `90.

Pentru ceilalți, rupți de acea perioadă, va fi interesant de descoperit traseul omului Zelenski, de la actor la președinte. Tipul a avut tupeu (și nu doar la beție, spre deosebire de Băsescu) și a dizolvat Parlamentul după ce a fost investit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.