Bilions – sezonul VI

După debarcarea în Elveția a principalului protagonist al seriei, la finalul sezonului V, așteptam cu nerăbdare o schimbare de decor. Din păcate, nici după 9 episoade nu l-am revăzut pe Bobby Axelrod, înlocuit de mai pleșuvul (dar și mai simpaticul) său concurent Michael Prince, care îl surclasase la finalul sezonului.  Probabil că antipaticul Bobby (Damian Lewis) coace afaceri serioase pentru sezonul al VII-lea.

Așa că primele 8 episoade din sezonul VI m-am plictisit teribil cu Prince, în postura sa de nouă victimă a teribilului procuror Chuck Rhoades, jucat excelent de Paul Giamatti. Ca dovadă a importanţei antagonistului, protagoniştii s-au mai schimbat, pe când el a rămas acolo, chiar dacă l-au mai îmbătrânit un pic. În fine, abia după 8 episoade şi ţ-şpe răsturnări de situaţii, după înfrângerea finală îşi mai revine un pic Prince şi-l mazileşte pe Rhoades. Mai că l-aş fi văzut și pe ăsta luând drumul Ţării Cantoanelor, dacă n-aş fi ştiut încă din finalul anului trecut că Damian Lewis pur şi simplu n-a mai vrut să-şi reînnoiască contractul.

El a decis, după tragicul deces al soţiei sale (cancer la sân), cunoscuta actriță Helen McCrory OBE, să petreacă mai mult timp aproape de familia sa în Marea Britanie. În altă ordine de idei, ce mi s-a părut nou la acest sezon a fost schimbarea genului: dacă până acum Miliarde mi se părea un serial financiar, cu și despre finanțe (sau despre un geniu al finanțelor hăituit de un procuror diabolic), mai nou văd că apare ca o dramă politică, accentul interacţiunii dintre financiar şi politic fiind evident balansat spre politic.

În fine, ca să nu vă pierdeți vremea cu toate cele 9 episoade difuzate până acum, vă recomand să începeți direct cu episodul 4 al seriei a VI-a (Burn Rate), unde vă puteți amuza cu „intrările în scenă” ale personajelor și „evaluarea” lor: de la speach-ul antrenorului, la îmbrăcămintea bogatei procuroare.

Ar mai fi de reținut, spre lauda scenariștilor, câteva replici faine gen „Dacă vrei să schimbi lumea, opt zerouri nu sunt de-ajuns” sau Perfect pople don`t exist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.