Beforeigners II

Sezonul II din Înstrăinaţi duce şi mai departe absurdul situaţiei timpmigranților, în contextul corectitudinii politice a primitoarei Norvegii. Lars și Alfhildr sunt chemaţi din nou ca să rezolve un caz împreună: se pare că faimosul criminal în serie Jack the Rupper a ieşit şi el din ocean precum restul beforegnerşilor şi s-a înfiltrat în prezent ca să facă ravagii pe străzile din Oslo.  Iar cazul îi va duce spre o altă rețea de crime și conspirații.

Dacă prima serie Fremvandrerne mi-a plăcut începând cu ironia din debut (cei tineri nu ştiu cum să sară în apă, în timp ce vechii reuşesc să apară din ea), în cea de a doua asediul imigranţilor nu mai este doar o migrare în timp sau ceva din timpuri apuse. Am mai scris că serialul, prima producție HBO realizată în Norvegia, combină proceduralul poliţist, SF-ul şi satira nordică la adresa intoleranței față de migranți.

Nu cred că fac nici un spoiler dacă menționez că pentru anți (indivizii preistorici) s-au inventat și droguri, aceștia luând temproxat, un medicament dezvoltat pentru a diminua supraîncărcarea senzorială experimentată de ei la contactul cu societatea / tehnologia modernă. În curs de redactare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.