Beforeigners II

Sezonul II din Înstrăinaţi duce şi mai departe absurdul situaţiei timpmigranților, în contextul corectitudinii politice a primitoarei Norvegii. Lars și Alfhildr sunt chemaţi din nou ca să rezolve un caz împreună: se pare că faimosul criminal în serie Jack the Rupper a ieşit şi el din ocean precum restul beforegnerşilor şi s-a înfiltrat în prezent ca să facă ravagii pe străzile din Oslo.  Iar cazul îi va duce spre o altă rețea de crime și conspirații.

Dacă prima serie Fremvandrerne mi-a plăcut începând cu ironia din debut (cei tineri nu ştiu cum să sară în apă, în timp ce vechii reuşesc să apară din ea), în cea de a doua asediul imigranţilor nu mai este doar o migrare în timp sau ceva din timpuri apuse. Am mai scris că serialul, prima producție HBO realizată în Norvegia, combină proceduralul poliţist, SF-ul şi satira nordică la adresa intoleranței față de migranți.

Nu cred că fac nici un spoiler dacă menționez că pentru anți (indivizii preistorici) au apărut și un (alt) tip de droguri, aceștia luând temproxat, un medicament dezvoltat pentru a diminua supraîncărcarea senzorială experimentată de ei la contactul cu societatea / tehnologia modernă. Cât despre noul sezon din Beforeigners, mi-a plăcut Odin-ul sau apariția care lectura din Cioran, și finalul. Dar mai mult nu pot să spun, ca să nu fac… spoiler.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.