Misterul din grădină

În lipsă de altceva, mi-am aruncat un ochi pe miniseria LANDSCAPERS de pe HBOgo, în speranța c-o să dau de vreun alt policier reușit gen Mare of Easttown, dar nicio șansă. Misterul britanic este reconstituirea cu încetinitorul a unei banale crime de familie. Atâta doar că nu e niciun mister acolo, e totul cât se poate de clar din start.

l2Chiar dacă este inspirată de fapte reale, felul în care miniseria pune în scenă povestea unui cuplu obișnuit (Susan și Christopher Edwards) are ca suport doar fascinația celor doi inadaptați care fug de realitate și se consideră eroi de la Hollywood.

Christopher corespondează (sau așa crede el) la sugestia soției cu Gerard Depardieu, care-i trimite (ha-ha-ha) câte 100 de euro, în vreme ce Susan (bună ca de obicei Olivia Colman în rol, de fapt am urmărit serialul doar pentru actrița britanică) cumpără la suprapreț afișe și alte suveniruri cinematografice minore.

Nu știu care a fost miza mini-seriei, deși am urmărit (adormind la jumătate) toate cele 4 episoade disponibile, poate semnificația să fie în frazele astea de final, un soi de ghid al existenţei unei specii aparte de răi, cărora nu le-a ieșit nici măcar victimizarea:

În filme există personaje pozitive și negative. Și cred că trebuie să acceptăm că, pentru majoritatea oamenilor, noi vom rămâne personajele negative.

Un amic spunea că dacă n-ar exista și oameni răi, cum i-am mai deosebi / distinge atunci pe cei buni? Dar asta este valabil în filme sau cărți, unde timpul limitat face oportună apariția personajului negativ, așa-zisul antagonist, pentru a pune în valoare lupta protagonistului. În realitate însă, ăia răi ne consumă prea mult timp și ne costă – din păcate – tot mai mult.

Un comentariu la &8222;Misterul din grădină&8221;

  1. Cred că pentru britanici cazul e super-cunoscut. Deci și fără spoilerul de început toată lumea ar fi știut finalul. Rămâne abordarea originală a regizorului, mai totul văzut prin mintea personajului Oliviei care trăia într-o realitate paralelă. Cel puțin ultimul episod în care se repovestea totul prin acel western mi-a plăcut foarte mult. Dar deși mi s-a părut original, n-am putut să nu mă bucur că n-a avut decât 4 episoade.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.