Un Touareg, două Loganuri și un villain

Disponibil pe HboGO, Seules les bêtes e unul din acele filmele bune, tot mai puține, făcute după o carte. Nu după un trend, o situație nefericită (vezi pandemia) sau după închipuirile unora care s-au procopsit cu o casă de filme (gen Lucasfilm Ltd). Pur și simplu cu un scenariu adaptat după o carte bună, cu o dinamică aparte, filmul regizat de Dominik Moll este bazat pe romanul Seules les bêtes de Colin Niel.

S2Dintr-un platou izolat unde oamenii trăiesc de pe seama câtorva ferme de animale, acțiunea se mută la Abidjan, pe un alt continent, unde soarele se face simțit iar sărăcia nu oprește dorința din a-și dicta legile. Fermierii francezi au Logan, un MCV în cazul mișelului Michel, și un Steepway în dotarea polițistului local, în timp ce villaina (sau care-o fi femininul de la villain) umblă cau un Touareg.

Fermierul francez își permite carevasăzică niște chestii (dotări) care pentru fermierul român sunt un lux, bașca să mai ascundă și niște fonduri FSN (fără să știe nevasta). Excelentă reluarea acțiunii din perspectiva mai multor personaje.  În urma furtunii de zăpadă, mașina unei femei este găsită pe un platou. Deși autoritățile nu au piste, cinci oameni știu că au legătură cu această dispariție.

Toți au secretele lor, dar niciunul nu bănuiește că întreaga poveste a început de fapt departe de acest munte biciuit de gerul iernii, pe un alt continent. Un film tip puzzle, nu foarte complicat, dar suficient de cursiv și surprinzător încât să merite vizionarea. De remarcat Valeria Bruni Tedeschi într-un rol secundar și apariția cameo a romancierului Colin Niel în rolul unui vânzător de la cooperativa din sat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.