Top filme văzute în mai

Am început să văd tot mai puține filme, nu cred că din cauză c-am devenit mai selectiv (după propriile criterii și gusturi, nu vă închipuiți altceva), ci mai degrabă din cauza lipsei de timp. Plus pandemia, în urma cărei multe chestii care se derulau pur și simplu s-au complicat inutil. Dar asta e situația, mergem mai departe.

Dintre filmele văzute în mai și care merită cât de cât menționate; am remarcat o invazie italiană pe Netfix, așa că n-am scăpat să nu dau click pe ceva. O singură peliculă cât de cât reușită: Povestea incredibilă a insulei trandafirilor, în rest rateuri precum Enrico Piaggio – Vespa (cât de cât interesant ca biografie) și siroposul Sei mai stata sulla luna. Mult mai interesant prostescul Fantozzi subisce ancora.

Ca să închei cu Netflix, am să pun și câteva seriale: Marseille, Snabba cash și Keisersvrouwen, comentate pe scurt aici. Până la urmă cel mai bun film a fost văzut tot pe HBOgo, şi anume Seules les bêtes. Ceva cu un Touareg, două Loganuri și un villain – unul din filmele alea, tot mai puține, făcute după o carte.

Nu după un trend, o situație nefericită (vezi pandemia) sau după închipuirile unora care s-au procopsit cu o casă de filme (gen Lucasfilm Ltd). Puţin spoiler: Dintr-un platou izolat unde oamenii trăiesc de pe seama câtorva ferme de animale, acțiunea se mută la Abidjan, pe un alt continent, unde soarele se face simțit iar sărăcia nu oprește dorința din a-și dicta legile.

Fermierii francezi au Logan, un MCV în cazul mișelului Michel, și un Steepway în dotarea polițistului local, în timp ce villaina (sau care-o fi femininul de la villain) umblă cu un Touareg. Cât despre Oscaruri, e de ajuns să citim cifrele audienței TV a ceremoniilor de decernare a premiilor: 2014 – 43,7 milioane; 2020 – 23,6 milioane; 2021 – 9,8 milioane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.