Filme de revelion

C-am vrut sau nu, anul ăsta am ajuns toți consultanți Netflix, vorba unui prieten. Dacă v-ați dorit să petreceți anul nou în fața TV-ului cu o băutură în mână, anul acesta vi s-a îndeplinit dorința, din cauza epidemiei și a restricțiilor. Și aici nu e vorba doar de cinefili, ci majoritatea consumatorilor normali de film, care-și petrec noaptea dintre 2020 și 2021 acasă.

Ca să nu pierdeți timp cu telecomanda pentru a căuta un film, v-am pregătit o listă scurtă cu cele mai în vogă filme și seriale de pe Netflix și celelalte canale de filme. The Midnight Sky – Cerul de la miezul nopțiiGeorge Clooney joacă și regizează în această epopee spațială originală a Netflix. Cerul de miezul nopții este bazat pe romanul Good Morning, Midnight de Lily Brooks-Dalton.

Clooney îl interpretează pe Augustine, un om de știință afectat de cancer care se zbate pentru a împiedica un grup de astronauți să se întoarcă pe Pământ, după ce o catastrofă globală mistuie planeta. Augustin și un copil pe nume Iris (Caoilinn Springall) sunt ultimii supraviețuitori. Astronauții sunt interpretați de Felicity Jones, David Oleyowo, Tiffany Boone, Kyle Chandler și Demián Bichir. Proiectul a fost scris de scenaristul The Revenant, Mark L. Smith.

Piesa cea mai tare din acest calup este Death to 2020, un „mockumentary” foarte amuzant de la creatorii Black Mirror. Pelicula prezintă o serie de vedete – Hugh Grant, Lisa Kudrow, Samuel L. Jackson și multe altele – care sunt „intervievate” în legătură cu ceea ce a fost probabil unul dintre cei mai răi ani din istorie, iar ei răspund într-un stil băşcălios, asemeni hazului de necaz practicat pe plaiurile mioritice, dar cu mult mai multă auto-ironie decât ţi-ai fi imaginat în acest an. 

Prezentând apariții de la personaje precum un reporter, un istoric, un politician, un psiholog și un om de știință, Death to 2020 încearcă să satirizeze anul care a trecut din multiple perspective. Şi asta poţi observa de la început, încă de la cum denumesc ei anul: 20-20, cred că şi Viorica Dăncilă s-a simţit uşurată urmărindu-l. 

Proiect Power – când o pastilă ce le oferă utilizatorilor săi superputeri imprevizibile timp de cinci minute, ajunge pe străzile din New Orleans, un dealer adolescent și un polițist local trebuie să facă echipă cu un fost soldat pentru a distruge grupul responsabil de crearea sa.

Project Power este un film american din seria celor cu supereroi, regizat de Ariel Schulman și Henry Joost, produs de Eric Newman și Bryan Unkeless și scris de Mattson Tomlin. Lansat în august 2020, filmul este pe primul loc în România în topul vizualizărilor Netflix.

În rolurile principale îi vedem pe Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt și Dominique Fishback, alături de Colson Baker, Rodrigo Santoro, Amy Landecker și Allen Maldonado. Filmul a primit recenzii mixte de la critici, care au lăudat jocul actorilor, secvențele de acțiune și imaginile senzaționale, dar au criticat scenariul care a profitat prea puțin de potențialul pe care îl avea.

Barbarians – o serie originală Netflix, Barbarians (Barbaren), a fost lansată pe platforma de streaming în 23 octombrie. Produsă în parteneriat cu Gaumont, Barbarians readuce privitorul în epoca romană în regiunile nordice ale Europei pe care acum le numim Germania și promite să fie noua senzație pentru amatorii de seriale Netflix.

Un ofițer roman este prins între imperiul măreț care l-a crescut și oamenii propriului trib, iar loialitățile sale contradictorii duc la o înfruntare istorică teribilă. Un conflict consumat în două limbi: germană și latină, corect istoric, dar mai puțin obișnuit în filmul contemporan, tot mai zgârcit cu resursele.

Situat în anul 9 d.Hr. Germania, Barbarii sunt o dramatizare a evenimentelor care au dus la bătălia pădurii Teutoburg, în care triburile germanice s-au confruntat cu trei legiuni ale Imperiului Roman. Este primul serial istoric german de la Netflix și primul proiect Netflix de la Gaumont GmbH, o filială a companiei franceze Gaumont SA. În film, romanii vorbesc în limba latină, un lucru destul de interesant și inedit.

vikings

Vikings – o serie originală History, a cărui sezon final 6 din Vikings a apărut integral din 30 decembrie 2020, pe Amazon Prime Video. Primele două episoane, Regele regilor și Totul se schimbă au apărut și la noi subtitrate pe History Ro, de mâine, începând cu orele 22, respectiv 23 iar azi, dacă vreți un Revelion TV, puteți urmări celelalte două episoade, și tot așa în primele 3 zile ale anului 2021. Sezonul 6b are 10 episoade de aproximativ 45 de minute fiecare.

2 comentarii la &8222;Filme de revelion&8221;

  1. De-abia acum citesc articolul tau, dar exact Cerul de la miezul noptii am vizionat de Revelion! 🙂 How cool is that! 🙂 Mi-a placut foarte mult finalul. La mulți ani, Marius! ✨🎉 Filme bune in 2021 îți urez. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.