Raised by wolves

Raised by wolves, de Ridley Scott, un nou serial SF produs de HBO, a avut premiera pe 4 septembrie pe HBO GO.  Sinopsis: Doi androizi au sarcina de a crește copii umani pe o planetă misterioasă. Colonia de oameni devine din ce în ce mai înfloritoare, dar ajunge în pericol să fie distrusă de diferențe religioase, iar androizii descoperă încet, încet ce consecințe pot avea încercările lor de a controla crezurile oamenilor.

Firul principal al acțiunii se desfășoară pe Kepler22b, o exoplanetă aflată la aproape 600 ani lumină distanță de Sistemul Solar. Este prima planetă asemănătoare Terrei, față de care este de 2,4 ori mai mare. Existența sa a fost confirmată în luna decembrie 2011 de misiunea spațială Kepler a NASA. Potrivit NASA, Kepler-22b este primul corp ceresc mai mic decât planeta Neptun descoperit în zona locuibilă a unei stele. Această bizarerie spațială seamănă mai mult cu poveștile experimentale, neconvenționale ale lui Scott, cum ar fi Prometheus.

Ridley Scott regizează primele două episoade (urmat printre alţii de fiul său) și este producător executiv al serialului, iar Aaron Guzikowski (Prisoners) este scenarist și showrunner. Serialul este produs de Scott Free Productions, iar Scott, Guzikowski, David W. Zucker (The Man in the High Castle), Jordan Sheehan (The Terror), Adam Kolbrenner (Prisoners) și Mark Huffam (The Martian) sunt producători executivi.

Primele trei episoade a fost disponibile pe HBO GO din 4 septembrie, episoadele 4, 5 din 11 septembrie, episoadele 6,7 din 18 septembrie, iar ultimele 3 episoade vor putea fi urmărite din 25 septembrie.  Primele 7 episoade te țin cu sufletul la gură, în ciuda subiectului presărat cu idei oarecum uzate: lupta dintre bine și rău, în același timp cea dintre credincioși și atei, post-apocalipsa manageriată de androizi șamd.

Orice sentiment ți-ar trezi serialul, trebuie să-i admiri angajamentul deplin față de proporțiile sale biblice și modul în care folosește androizii și ucigașii pentru a spune o poveste despre credință și rolul de părinte. Am mai citit despre el şi aici, drept pentru care am şi pus link (ultimul paragraf aparţine sursei citate).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.