Nu eşti fericită?

Fata din Das melancholische Mädchen (Marie Rathscheck) hoinărește prin oraș în căutarea unui loc unde să doarmă. De la început ne avertizează, în episodul Feminism de vânzare, că-și urăște personajul. Apoi ea întâlnește mame tinere ce-și celebrează statutul, se duce acasă la un abstinent existențialist pentru care sexul este doar o altă piață, sau așteaptă sfârșitul capitalismului într-un bar.

Totul pare mai degrabă un spectacol de teatru filmat, construit în jurul personajului principal, ce încearcă să scrie o carte, dar nu trece dincolo de prima propoziție a celui de-al doilea capitol și nu găsește nimic convenabil printre galerii de artă, studiouri de yoga și paturile unor străini.

În loc să încerce să-și găsească locul, ea începe să-și privească depresia ca pe o problemă politică. Cele 15 întâlniri amuzante ale fetei explorează societatea post-modernă între precaritate și marketing, monogamie și neo-spiritualitate, deziluzie și presiunea de a fi fericit. Filmul de debut al regizoarei Susanne Heinrich este disponibil pe HBOgo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.