„Parasite”, 2019

Filmul „Parasite„, o producție sud-coreeană din 2019,  în  regia lui  Bong Joon-ho,  este un amestec de comedie familială și de satiră despre inegalitățile sociale care critică sistemul în care indivizii sunt determinați să recurgă la măsuri radicale pentru a se descurca în viață.

Știți, desigur, că filmul a câștigat  toate premiile care contează, printre care și patru Oscar-uri.

Sinopsis

Toată familia lui   Ki-taek ( soția Chung-sook,  fiul  Ki-woo  și fiica Ki-jung ) care locuiește  înghesuită într-un apartament  insalubru de la subsol  în Goyang,  o suburbie din Seul , se află  în  șomaj ,  trăind din expediente și  interesându-se  îndeaproape de stilul de viață al foartei  bogate  familii Park. Într-o zi,  Ki-woo  are ocazia să fie recomandat drept profesor  la familia Park.

Va fi debutul unui  angrenaj  incontrolabil  care funcționează ca un  mecanism machiavelic, din care nimeni  nu va scăpa  nevătămat !

Scenariul : Bong Joon-ho  și Han Jin-won  este foarte fluid , scris excelent , este  mai subtil decât pare.

Ritmul virtuoz al filmului , la fel  planurile, alegerea locurilor care ne sugerează imensitatea vilei și o însuflețesc ,toate sunt foarte captivante, o utilizare absolut genială a decorurilor (scena inundației, foarte realistă! )

Chiar  dacă  sunt utilzate o mulțime de simboluri, ele sunt  ușor reperabile și  foarte ușor de descifrat (de ex. scenele cu scările).

Muzica  originală este compusă de Jeong Jae-il, dar apar și extrase din Haendel  sau melodia ”In ginocchio da te”Emoji a lui Gianni  Morandi!

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.