Gemini Man / Gemini: Conspirația-2019

Filmul „Gemini Man” este regizat de  Ang Lee  și  are în distribuție  pe Will Smith , Clive Owen,  Benedict Wong, Mary Elizabeth Winstead.

Un film de acțiune în sensul bun al cuvântului: scene spectaculoase,  fluide,  totul în ritm HFR (high frame rate) prin care se  proiectează imaginile la o viteză dublă sau mai mare față de ceea ce se vede în cinematografele „normale” și folosește tehnologia de întinerire CGI (imagine generată de computer):duo-ul Will Smith / Will Smith la o diferență de 30 de ani între original și clona sa, între actor  și dublura sa în totalitate virtuală.
Cu un scenariu mediocru, dar o distribuție bună , regia este bine stăpânită , la fel, cascadoriile și efectele speciale care sunt impecabile până la sfârșitul filmului.

Meritul  filmului  sunt problemele etice  pe care le pune: pericolul eugenismului, din care decurge crearea  omului  perfect, sau „doar” a omului  pe măsura cerințelor  sau pericolul creării unei armate de humanoizi, superputernici și lipsiți de orice fel de afectivitate !

În concluzie este un film important în multe privințe care țin de evoluția limbajului cinematografic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.