„Knives Out / La Cuțite” 2019

Această prezentare necesită JavaScript.

Totul începe, evident, cu o crimă : foarte bogatul și renumitul scriitor de romane polițiste Harlan Thrombey  ( Christopher Plummer)  își invită familionul, în speranța de a -l reuni, la a 85-a aniversare a zilei sale de naștere.  În aceeași seară el este găsit mort, tocmai în ajunul deschiderii testamentului. Detectivul particular Benoit Blanc  (Daniel Craig) este angajat să investigheze cazul de Linda Drysdale (Jamie Lee Curtis), fiica seniorului . Între familia lui Harlan ai cărei membri de sfâșie între ei și personalul angajat care îi este devotat patriarhului sunt neînțelegeri vechi . Blanc trebuie să se descurce în hățișurile minciunilor și pistelor false pentru a afla adevărul despre crimă. Galeria de personaje pitorești  are o distribuție remarcabilă formată din Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Katherine Langford și Jaeden Martell

Scenariul este 100% original chiar dacă  sesizăm un „nu știu ce” inefabil, din Agatha Christie sau din Alfred Hitchcock?! În ciuda teribilelor mize din scenariu , filmul este înțesat abil de umor și poante răutăcioase în scopul de a-i mobiliza pe spectatori să intre în pielea personajelor care vor avea în mână  toate cărțile din joc, fapt ce le – ar conferi puterea de a elucida enigma;mă rog, dacă nu s-ar băga detectivul, un  Daniel  Craig  incredibil și  aparent dus cu pluta.  Filmul este o enigmă captivantă, plină de umor ,cu intriga  savant elaborată da capo al fine, menită să țină spectatorul în suspans până la final. Dedesubturile din familia pseudo-aritocratică, fără prea multă educație și tânăra Marta Cabrera (Ana Armas) , un amestec de confidentă și infirmieră a decedatului ,  ne încurcă presupunerile și suspiciunile, derutându-ne. După  numeroase interogatorii alternând deducții și revelații   Marta Cabrera devine principalul suspect , dar , cu perspicacitatea iubitorilor de intrigi polițiste, putem și noi să reconstituim acest puzzle.

Regizorul  Rian Johnson  face, chiar dacă din mers, un portret  foarte  pertinent și acid al burgheziei americane care prin egoismul oportunist al fiecăruia face simțite viziuni ireconciliabile ale întregii societăți.  Realizarea este elegantă, scenariul este și abil ,umorul savuros punctat de dialoguri cizelate cu finețe.  Această nebunie cu ușile închise  ia o turnură surprinzătoare în partea a doua !
Knives Out / La Cuțite” va avea o continuare, potrivit regizorului și scenaristului peliculei Rian Johnson, colegii săi de echipă arătând că Daniel Craig, interpretul rolului principal în film, ar fi dornic să reia rolul Benoit Blanc, arată Contact Music, potrivit Mediafax.

 

Un comentariu la &8222;„Knives Out / La Cuțite” 2019&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.