Tiempo después / Cândva, mai târziu

Prezentat în afara competiției la ediția a 66-a a Festivalului de film de la San Sebastian, filmul” Tiempo después2018  nu își dezamăgeste fanii prin sucesiunea de gaguri, prin dialogurile spirituale. Scenaristul și regizorul  José Luis Cuerda Martinez critică monarhia, birocrația, Biserica, chiar și pe tineretul apatic, obedient . Acest film  a marcat revenirea cineastului la cinci  ani  după thriller-ul  său” Todo es  silencio”.

Sinopsis
Într-o bună zi , din anul 9177 , întreaga lume este redusă la o singură clădire oficială înconjurată de mahalale oribile locuite de toți șomerii și înfometații universului alungați din colectivul capitalist; ei reprezintă haosul. În clădirea oficială se află , într-un du-te –vino permanent, ființele care au un job, un birou, autorități civile și spirituale. Peste această lume, a unei ordini aparente, tronează un monarh ridicol scos parcă din cărțile de joc.  Lucrurile se complică atunci când dintre acești paria, José María se hotărește să facă față unei alte lumi posibile vânzând în clădirea oficială minunata sa limonadă. Iată unul care ar putea răsturna ordinea mondială stabilită?! 

Această prezentare necesită JavaScript.

O fantezie dezlănțuită critică, absurdă, de-a dreptul hilară care reinventează anti-utopia futuristă atrăgând-o pe terenul suprarealist al memorabilului film cult “Amanece, que no es poco / Zori de zi,nu e puțin „din 1989.

Prin jocuri de cuvinte, înlănțuire de sketch-uri care sunt coloana vertebrală a anecdotelor, Cuerda ne-a demonstrat că la vârsta lui (în 2018) și-a conservat energia și spiritul punk-ist al non-conformistului și anti-conservatoristului .

Tiempo después2018  a fost ultimul film a lui  José Luis Cuerda Martinez, care a plecat dintre noi  la †4 Februarie 2020.R.I.P.!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.