Giri / Haji – Între datorie şi rușine

Thriller soulful cu dublă acţiune în Tokyo și Londra, prin explorarea efectului fluture, generat de o crimă, în ambele orașe. Un thriller Netflix care propune spectatorului o examinare întunecată, spirituală și îndrăzneață a moralității și a mântuirii. L-am urmărit fără prea mari speranţe, preocupat la început de drama fraţilor, pusă în oglindă: poliţist şi infractor; de partea dreptăţii sau a onoarei.

Dar ce e dreptatea fără onoare? Aici observi cum treaba se complică, poliţiştii având strânse relaţii cu Yakuza, în timp ce fraţii ajunşi în Londra schimbă rolurile, astfel încât sentimentele decid. Dar toate acestea evoluează treptat, lăsând spectatorului senzaţia că ia parte la desfășurarea poveștii; ajunge să înțeleagă fiecare decizie a personajelor fără să i se pară că au venit out of nowhere.

Ce m-a impresionat în mod deosebit a fost finalul artistic, aproape teatral, de-a dreptul senzaţional. Vi-l recomand cu căldură, are doar 8 episoade şi rulează pe Netflix. O poveste de familie, mai multe poveşti de viaţă, şi câteva love-story-uri abia schiţate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.