Westworld – cum e seria a III-a?

Semnalam luna trecută apariţia pe HBO a noului sezon (sub-intitulat The New World) din serialul-dramă creat de Jonathan Nolan și Lisa Joy, „Westworld” – nominalizat la Emmy®. N-am apucat să comentez mare lucru după primul episod dar, după primele trei, pot să spun că mi-am făcut o idee. Acțiunea curge după masacrul din Westworld, finalizat odată cu sezonul II, si se mută în Warworld.

HBO a reuşit să scoată câte un sezon al acest fascinante producţii la fiecare 2 ani, iar faptul că nu s-a grăbit ca şi cu Urzeala tronurilor a permis menținerea ștachetei la un nivel înalt. Dacă în sezonul II androizii evadați din Westworld își continuă lupta cu creatorii lor, respectiv angajații Delos, în Samuraiworld (sau Shogunworld), aflăm că acestea sunt doar două din cele 6 lumi (parcuri de distracții) controlate de compania Delos.

După primul masacru, aceștia erau interesați doar de recuperarea proprietății lor intelectuale. Acum DoloresBernard și o gazdă necunoscută, ce primește sarcina să joace rolul lui Charlotte Hale, încep un nou capitol, explorând „lumea reală” dinafara parcului originar. În lumile în care au evadat, ei descoperă foști angajați ai parcului de distracții şi-i fac pe aceştia să se întrebe despre natura propriei realităţi.

Maeve se întâlnește cu diverși cunoscuți pe un nou tărâm, apropiindu-se de Forjă. Pe parcursul a opt episoade a câte o oră, sezonul 3 o găsește pe Dolores pregătită să poarte un război de una singura contra umanității, în timp ce Bernard încearcă cu disperare să o oprească. dar toți descoperă că și lumea reală este la fel de plină de înșelăciune și predeterminare asemeni celei construite în „Westworld”.

Alături de Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright și Tessa Thompson, în noul sezon apare și Vincent Cassel în rolul antagonistului – preluat de la Gustaf Skarsgård) cel care-l interpreta în sezonul II pe Karl Strand și pe Floki în „Vikings”. Și, culmea, pare s-o facă mai bine. Încă nimic despre Roman World şi Medieval World, despre care creatorii serialului lăsaseră câteva indicii în seriile anterioare.

Acestea erau incluse şi în filmul Westworld din 1973, scris şi regizat de romancierul Michael Crichton. Nu avem nici cea mai mică idee dacă vom afla mai multe despre aceste două parcuri sau despre ultimele două locaţii. Comentatorii online încă mai speră că Futureworld, prezentă în sequelul filmului „Westworld”, ar putea fi una dintre ele. Dacă prima serie a fost una fascinantă, misterioasă, cea de-a doua a reușit să clarifice câte ceva despre viitorul roboților.

Seria a III-a promite să fie mai mult decât o continuare, deschizând câteva piste noi. Androizii reușesc să iasă din lumile ficționale, asemeni eroilor din Matrix, descoperind că programatorii umani se auto-plagiază, vezi ieşirile lui Meave din „Warworld” şi apoi din Forjă. Noul sezon mai vine cu o abordare directă a poveştii, chiar dacă nu dispar complet artificiile temporale şi comentariile filozofice cu privire la natura umană / conştiinţă.

În plus, episodul al 3-lea aduce în atenția spectatorului o nouă perspectivă a conflictului dintre lumi: cea socială. Nu doar androizii sunt victime ale sistemului, ci şi personajele din clasele inferioare care, descoperindu-și poziția grație androizilor, se aliază cu ei. Oameni ai muncii din toate țările / lumile reale și ficționale, uniți-vă cu androizii, cum ar veni 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.