L’immortale (2019)

The Immortal (2019) este în principal un prequel (dar şi un sequel) al excelentului serial italian Gommora; filmul este regizat chiar de către interpretul lui Ciro di Marzio, actorul Marco D’Amore. Producția cinematografică profită de popularitatea serialului, împrumutând câțiva actori, o parte din coloana sonoră și detaliază educația criminală care l-a făcut pe Ciro să fie ceea ce este: Nemuritorul.

L'immortaleDeja, încă din debut, personajul se prevalează de poreclă şi, după ce trupul său se scufundă în apele Golfului Napoli, după ce a fost împuşcat de bunul său prieten, Gennaro Savastano (Salvatore Esposito). Pe măsură ce se scufundă din ce în ce mai adânc, în timp ce glonţul s-a oprit la 1 cm de inimă, apar amintiri. Sunetele înăbușite de apă se contopesc cu țipetele oamenilor fugiți.

Este anul 1980, pământul se agită, palatul se prăbușește, dar sub dărâmături se va auzi strigătul unui nou-născut, încă în viață. Zece ani mai târziu, descoperim acel copil re-născut, supraviețuind așa cum poate pe străzile din Napoli, fiul nimănui. Amintiri vii ale trecutului său îl urmăresc până în Letonia, unde Ciro face ceea ce ştie mai bine: arbitrează între două (ba chiar trei!) organizaţii criminale, ce se luptă pentru monopolul traficului de droguri din Riga.

Cum spuneam, acţiunea filmului este un sequel după sezonul III din Gommora (la finalul căruia Ciro dispare), dar şi un prequel, datorită numeroaselor flash-back-uri spre trecutul personajului, provocate de diverse întâmplări sau întâlniri. Istoria filmului: în timp ce lucra la personajul său Ciro Di Marzio, Marco D’Amore mărturisea că s-a gândit în repetate rânduri să scrie o poveste despre copilăria lui Ciro.

După ce a strâns suficient material, s-a gândit la exista un scenariu pentru un proiect cross-media între cinema și TV. Filmările au început pe 5 mai 2019 şi s-au terminat pe data de 13 iulie. Au ajuns la Roma pe 17 mai, continuând la Napoli, în principal în zona de nord a orașului, reconstruind orasul din anii 1980. Au urmat Riga (Letonia) și câteva locații din Franța, inclusiv Paris, Marsilia, Vaucluse și Avignon. Încasările filmului s-au cifrat la peste 6 milioane €, din care aproape jumătate în săptămâna premierei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.