Globurile de aur 2020

Cu două zile întârziere, hai să spun ce mi-au inspirat mie Globurile de aur din ianuarie, care e totuși luna filmelor bune, după ce decembrie a fost luna petardelor, a petardiștilor și a petardismului manelo-festiv (vorba cuiva care le zice bine).

Cred că în general Globurile sunt niște premii mai puțin globale (sic!) decât Oscarurile, fiindcă îmi imaginez jurnaliștii străini de la Hollywood ca pe niște nostalgici, sau în orice caz nişte indivizi (şi individe) care consideră treaba asta a lor numită job – de a sta la Hollywood să comenteze filme – ca o chestie wow!

Lăsând la o parte filmele văzute, şi care mă aşteptam să primească premii, ca Joker și Once Upon a Time… in Hollywood, Globurile astea au fost ocazia să pun pe listă nişte filme ratate de mine, ca Judy – cea mai bună actriţă în rol feminin şi 1917 – cea mai bună dramă. Obiectiv îndeplinit doar parţial, cu Judy – film după care n-o să mai spun nimic de cântăreţele despre care credeam vin să eşueze, ca nişte balene, în România. Ei bine, am aflat că sunt balene doar 1 oră pe zi / săptămână / lună, depinde de frecvenţa concertelor, în rest sunt umanoizi şi ele.

O altă chestie de remarcat e că numărul de nominalizări nu mai contează, statistic vorbind. Adică premierea nu ţine cont, ca pâlnia vânzărilor, de ce spune majoritatea – semn că juriul ăla chiar îşi face treaba. În toată istoria Globurilor, doar trei filme au reuşit să obţină premii pentru toate nominalizările: Doctor JivagoZbor deasupra unui cuib de cuci și S-a născut o stea au câștigat, fiecare, cinci premii din cinci nominalizări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.