Hustlers (2019)

Inspirată dintr-un articol publicat în revista New York Magazine care a devenit viral în 2016, acțiunea filmului Hustlers: Striptease pe Wall Street  urmărește un grup de (foste) stripperițe care se ambiționează să-şi continue viaţa de lux chiar şi după criza financiară, folosind însă metode mai puțin ortodoxe> adică își jefuiesc foștii actuali clienți. E ceea ce se numeşte heist movie sau, în cazul acesta particular, film cu hoaţe.

Dincolo de încadrarea în gen, filmul e făcut special pentru J Lo. E singura care joacă natural, în timp ce restul distribuţiei cam mimează, motiv pentru care „acțiunea” pare departe de realitate. Jennifer Lopez în schimb se desfăşoară ca o peştoaică, înjură cât cuprinde şi se prelinge pe bara unui club de streap-tease în diferite poziţii, care de care mai studiate. Nu e vreo grozăvie de film, dar dacă vrei ceva uşor, să te destindă după un vin fiert, s-o vezi pe J.Lo la 50 ani prestând impecabil la bară, în timp ce restul distribuţiei ia notiţe, merge.

E cam în nota acestui vânt ce suflă tot mai tare dinspre Hollywood de vreo 2-3 ani, cu majoritatea francizelor re-relansate, re-făcute sau pur şi simplu mediocru copiate, cu aceeaşi poveste veche, doar caracterele masculine schimbate în feminine, gen Ghostbusters 2016, Ocean’s 8, 007, Star Wars Sequel Trilogy, Captain Marvel sau TerminatorNici nu-ţi trebuie cine ştie ce educaţie cinematografică să vezi acest al 3-lea val de feminism băgat pe gât clienţilor de către găștile de la marketing, şi asta nu doar la filme, ci și în jocuri și alte domenii de entertainment. Marvel, CNN, LucasFilm, Disney au spus că vor sa angajeze mai puțini bărbați și mai multe femei, deoarece nu e totul egal în mintea lor. Și că în acest domeniu sunt prea mulți bărbați.

De când a ajuns la cârma francizei Star Wars, presedinta LucasFilm Kathleen Kennedy a angajat în poziții de putere numai femei, aflate la primele job-uri de acest gen. Și au urmat încasă de 2,2 miliarde la The Force Awakens, 1,2 miliarde la Rogue One, apoi The Last Jedi o scadere pana la 1,3 miliarde. Apoi „fundul oceanului” pentru un film Star Wars, Solo 390 de milioane, la un buget probabil de de 450 milioane – Kathleen Kennedy a concediat directorii când filmul era la 80%!

Revenind la Hustlers, în lipsa lui J.Lo, ar fi fost doar un alt film slab despre criza financiară, la doi ani după ce s-a stins şi ne pregătim de un alt ciclu economic – care a început deja cu o perioada premergătoare de recesiune. Când vine vorba de un film de divertisment, ar fi de așteptat ca Hustlers. Striptease pe Wall Street să fie pe placul tuturor: al bărbaților pentru numerele de dans și al femeilor pentru partea lucrativă a afacerii. Însă, nu știu cum se face, că nu poate fi toată lumea mulțumită.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.