Solteras (2019) – singurătate cu beneficii

Tot mai mulți oameni se tem de singurătate, tratând eşecurile din cuplu ca tragedii personale, ca și cum eșecurile nu s-ar împărți la doi (sau trei). În consecință, trece de la o relație la alta fără a lăsa timpul să vindece rănile și pică din lac în puț.

Cu toată presiunea socială pentru viața trăită în cuplu (tratată de regizorul grec Georgios „Yorgos” Lanthimos în celebrul său film The Lobster), filmele momentului încearcă să acrediteze idei „progresiste”, cum că o viață trăită de unul singur – și mai ales de una singură – poate aduce mai multe beneficii decât s-ar aștepta protagoniștii acestui scenariu.

Probabil că acest postulat funcționează mai bine la femei, ceva mai influențate de mitul romantic, al iubirii „ca-n filme”, cărora li se adresează o producție recentă ca Solteras. O altă idee cu priză la publicul feminin este că singurătatea dezvoltă independența emoțională.

În consecință, singurătatea poate ajuta relațiile viitoare, pentru că persoana trecută printr-un asemenea „stagiu” ar fi mai stabilă emoțional, în urma experienței.

Având pe afiș traduceri ca Bachelorettes (burlăciţele), filmul mexican a luat premiul audienţei la Festivalul International de Film Minneapolis St. Paul. Mai important, la un buget (estimat) de sub 1,5 milioane $, acesta a vândut până acum bilete de peste 3 milioane $, semn că ideea a prins…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.