„West Side Story „2020 versus „West Side Story 1961”

Se pare că cinema-ul se află într-o criză de subiecte, în prezent, trăgându-și seva din filme anterioare dar și din ecranizări foarte vechi. Ce poate însemna acest lapsus? Avem nostalgici după creații care au rezistat în timp, o mare parte din spectatori vor să iasă din plafonarea  la ghiveciul de subiecte care au în același cazan, departe de modelele inițiale, istorie, mitologie, SF., romance, thriller , filozofie, psihologie, scene derulate rapid, prea explicite vizual și verbal, cu enorm de multă și obositoare violență, totul glazurat în corectitudinea politică sau este mai fascinant de întețit  vâlvătaia,  pe scânteia aprinsă de predecesori?  Cinema-ul este tehnologie, efecte, dar ele nu salvează totdeauna un film: avem (tot retro) filme în alb /negru, unele minimaliste, câteva reușite, altele, care nu spun nimic (interesant), altele îmbâcsite de decoruri,  culoare,  costume , zgomote, personaje ciudate, care ar fi interesant să aflăm ce le chinuie!

Introducerea aceasta nu este deloc măgulitoare pentru multe filme actuale , dar trec  direct la un  remake  după „West Side Story” din 1961,  regizat de Robert Wise , laureat al premiului Pullitzer și  Jerome Robbins, film inspirat după un muzical de pe Broadway, la rândul său o adaptare  după piesa  shakespeariană  „Romeo și Julieta.” Cu o distribuție celebră  pentru acele vremuri : Natalie Wood, George Chakiris, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno.
Sinopsis : în vara lui 1957 The West Side’s Lincoln Square  e  învecinat cu Manhattan-ul; aici s-au născut  tensiuni  între gangul  americanilor albi,  numiți Jets,  lider Riff  și gangul portoricanilor, numit Sharks, condus de Bernardo .

Merită văzut, în primul rând , filmul din 1961 , pentru ca mai apoi să vedem cum a progresat cinema-ul în ultimii 60 de ani!

În  ce  măsură va reuși  marele  regizor și  coproducător  Steven Spielberg , să depășească faima filmului  din 1961, care din 11 nominalizări  la Oscar, a luat 10 trofee?

Film romantic muzical „West Side Story „ din 2020,  cu un scenariu  gândit  de Tony Kushner care precizează că va conserva  toate scenele muzicale și muzica originală  a lui Leonard Bernstein,  în muzicalul din 1957, cu aranjamentele  muzicale aparținând  lui David Newman, iar  intriga  va fi mai apropiată  de muzicalul  de pe Broadway,  decât a fost filmul din 1961 .  
Justin Peck , care are deja o nominalizare la Tony Awards, se ocupă de coregrafie, toate rolurile vor fi deținute de actori latino necunoscuți , Jeanine Tesori este  the coach vocal ( persoana din spatele unei voci).

Distribuția are , totuși, mici excepții: Ansel Elgort (starul din”Baby Driver”)  va fi Tony,  Romeo de cartier , Rita Moreno care a jucat și în filmul din 1961, apoi lista continuă cu Rachel Zegler, Maria,  frumoasa Julieta de cartier , Ana Isabelle, Corey Stoll , Brian d’Arcy James , Curtiss Cook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.