Aventura – seria V

Ajuns în 2019 la sezonul al V-lea, serialul „The Affair” continuă fără Alison (unul din personajele principale), gravitând acum în jurul lui Hellen – personaj în rolul căruia Maura Tierney a luat ultimul Glob de aur. Aceasta face din Supporting Role-ul inițial un personaj tot mai complex, dezvoltat de scenariști datorită simpatiei pe care publicul a manifestat-o față de Hellen.

affair1Asta se simte și din replicile personajelor care o încurajează pe soția părăsită să se „elibereze” de fostul soț, considerat în continuare un ratat, chiar și după ce a ajuns un autor de succes. Interpretat de Dominic West (rol scris anume pentru el), Noah Solloway se transformă din autorul aproape la fel de simpatic precum cel jucat de David Duchovny în Californication, într-un ins primitiv, impresie accentuată de machiajul insistent al ridurilor şi tunsoarea neîngrijită.

Oricum serialul se remarcase prin a arăta linia subţire dintre ceea ce crede despre el fiecare personaj şi ce cred celelalte în aceleași situații, alternând scenele din perspectiva unuia (din soţi sau parteneri) cu cele din perspectiva celuilalt. Ei bine, în această serie cam toate personajele o iau în barbă de la celelalte, inclusiv Noah şi Hellen, în jurul relaţiei cărora părea să graviteze totul în prima parte.

affair3Și, după ce prezentul a fost disecat pe toate fețele, apar și scene din viitor, mai precis câteva micro-episoade SF în care fiica lui Alison Bailey și Cole Lockhat dezvăluie câte ceva din misterul dispariției tatălui său – un personaj scos din scenă fără prea multe explicații după moartea lui Alison, care făcuse subiectul seriei anterioare.

Chiar dacă pare să dea pe alocuri în telenovelă datorită sforțărilor de a scoate prea mult din unele personaje, The Affair rămâne un serial consistent, în ciuda faptului că nu a fost luat în considerare la Emmy, eclipsat de producții ceva mai noi precum Succession (2018), Ozark (2017) sau This is Us (2016).

Un comentariu la &8222;Aventura – seria V&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.