„Irishman” / Irlandezul: Asasinul mafiei

Martin Scorsese revine pe un teren pe care-l stăpânește la perfecție și anume în tagma gangsterilor care i-a adus, pe bune,un succes cinematografic peren. Este vorba de mult așteptatul ,,Irishman„care prezintă o poveste din lumea crimei organizate din America de după război, relatată de un asasin mafiot. Membru al sindicatului, asasin al Mafiei, el reface firul evenimentelor ce au dus la moartea sindicalistului  și  gangster-ului  Jimmy Hoffa*, fiind bănuit la acea vreme de implicarea sa în uciderea acestuia.

Aici,câteva detalii despre Hoffa , de pe wikipedia – https://ro.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Hoffa

*James Riddle „Jimmy” Hoffa (n. 14 februarie 1913    – dispărut pe30 iulie 1975 ,   declarat oficial decedat  în 1982  a fost  un sindicalist american

Hoffa a deținut diverse funcții la International Brotherhood of Teamsters între 1932 și 1975, fiind președinte general în perioada 1958 – 1971. A jucat un rol important în dezvoltarea acestei confederații sindicale, care în timpul președinției sale, a devenit cea mai mare uniune sindicală nord-americană, ajungând la peste 1,5 milioane de membri. A fost condamnat pentru mită  și fraudă în 1964, arestat în 1967 și condamnat la 13 ani de închisoare. Cu toate acestea nu a demisionat din funcția de președinte al Teamsters decât în 1971. Demisia sa a făcut parte dintr-o înțelegere cu președintele SUA, Richarf Nixon.  înțelegere prin care Hoffa era scutit de pedeapsa cu închisoarea. Hoffa a fost văzut pentru ultima dată în iulie 1975 la un restaurant din suburbiile  Detroit-ului ,numit Machus Red Fox Frank Sheeran, lider sindical de rang inferior, a recunoscut că l-a ucis pe Hoffa, împușcându-l prin spate   cu două focuri de armă, după care l-a incinerat. 

Hoffa a fost oficial declarat mort în 1982, la a șaptea aniversare a dispariției sale. Ulterior, cercetările efectuate de poliție și de FBI au dezvăluit faptul că Hoffa, datorită dorinței sale de a reveni la putere, devenise indezirabil pentru cercurile mafiote, care doreau controlul fondurilor IBT.

Cu un  scenariu  semnat de Steve Zaillian („Schindler’s List”), acest film este o adaptare a cărţii de non-ficţiune a lui Charles BrandtI Heard You Paint Houses : Frank ‘The Irishman’ Sheeran and the Inside Story of the Mafia, the Teamsters, and the Final Ride by Jimmy Hoffa” (2003)

Din  distribuţie  fac parte Al Pacino, în rolul lui Jimmy Hoffa, Joe Pesci în rolul Russell Bufalino – şeful unui clan mafiot din Pennsylvania, şi Robert De Niro, în rolul mâinii lor drepte,  Frank „The Irishman” Sheeran .În alte roluri : Bobby Cannavale,Harvey Keitel ,Anna Paquin.

Bugetul filmului se învârte undeva în jurul sumei de 200 milioane $, o sumă vehiculată de obicei la marile blockbustere, dar justificată dacă ne gândim că filmul a beneficiat de o muncă extensivă pe partea de efecte speciale, fiind nevoie de întinerirea mai multor actori, inclusiv a lui De Niro. Totul pentru că acțiunea filmului are loc pe parcursul mai multor decade, spunându-ne povestea vieții lui  Sheeran  în slujba mafiei.(https://facemfilm.ro/trailere/the-irishman-martin-scorsese)

Filmul va fi prezentat la Festivalul de Film din New York   în  27 septembrie , 2019.

2 comentarii la &8222;„Irishman” / Irlandezul: Asasinul mafiei&8221;

  1. Nicholson e memorabil în toate rolurile și al său Hoffa este în centrul filmului cu evoluție,putere, simpatii,antipatii,adversități. Ai mare dreptate , că, e greu de rivalizat cu un astfel de titan, dar, și o mare provocare de a surprinde din alte unghiuri: atmosfera anturajul și reacțiile , amprenta sa asupra multor destine. Sper ca Scorsese să fie încă în formă Emoji

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.