The Long Night of… Urzeala tronurilor

După ditamai pregăteala din episodul precedent al Urzelii tronurilor, care culmina și se termina cu un… cântec (sic!), ne-am fi așteptat la o bătălie epică în The Long Night, cel de al treilea episod al ultimei serii: lupta finală între Gheață și Foc.

Exasperați de ultimele două episoade anoste, fără cine ştie ce acţiune, românii ar fi cerut intervenţia autorităţilor în Westeros! O petiţie în acest sens, semnată de mai bine de 100.000 de fani GOT, a fost înaintată ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Cu toţii ne amintim episodul 10 august şi ştim cât de bine se pricep jandarmii la cotonogit oameni nevinovaţi”, au declarat fanii serialului pt. TimesNewRoman. Citiți restul pamfletului aici.

Ei bine, după un început cât de cât promițător, dar previzibil – faza cu săbiile în flăcări e ușor de anticipat, odată ce apare vrăjitoarea Melisandra în cadru – lupta continuă greu, cu grohăieli și bătălii cu orcii parcă trase la indigo din Stăpânul inelelor.

l5Întreaga desfășurare ulterioară a bătăliei e discutabilă: arcașii dorm în front, iar catapultele nu mai lansează salve după eșecul primului asalt, când dothraki se retrag. Ușor dezamăgitor, pentru ceea ce VOX anunța drept the biggest Battle Scenes in Film/TV History.

Cum arăta Top 6 până mai ieri:

  1. Omaha Beach din Salvați soldatul Ryan, cost 12 milioane USD
  2. The Ride of the Valkyries din „Apocalypse Now”
  3. The Battle of Dunkirk din filmul omonim al lui Christopher Nolan
  4. The Battle of Bastards, cea mai lungă din seria GOT, înainte de Winterfell
  5. Bătălia pentru Germania din „Gladiatorul”, a cărei filmare a durat 3 săptămâni
  6. The Battle of Helm`s Deep din „Stăpânul inelelor”, pe care o copiază la greu – 40 minute

Ceva mai încolo, când tensiunea ar trebui să urce undeva la apogeu, dezmățul cinematografic se transformă într-un horror de serie B, și nici măcar nu foarte clar dacă e cu zombi sau cu scheleți care penetrează fortăreața Winterfell.

l6

În fine, abia după fazele dubioase cu zombi apare primul twist, sugerat de schimbul de replici dintre MelisandraWhat do we say to the God of Death? și Arya StarkNot today. Ca să fie spoilerul incomplet, să spunem că deși bărbații au dat din greu cu sabia, ca la sapă, a fost episodul femeilor, ele aducând victoria pe final, gospodărește.

3 comentarii la &8222;The Long Night of… Urzeala tronurilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.