A Knight of the Seven Kingdoms

Aparent, nu e mare lucru ce fac producătorii și scenariștii serialului Game of Thrones în ultimul sezon: reunesc toate personajele la bătălia finală, iar mare parte e filmat în interiorul zidurilor de la Winterfell – sosirea trupelor și a conducătorilor implicați,  strategia de luptă, cadourile simbolice, șamd. Și, ca să fie tacâmul complet, orice serial are nevoie de muzică, iar pentru că de piesa aia cu iz de sirenă de salvare de la-nceputul fiecărui episod ne-am cam plictisit, apare un fel de cântec cavaleresc, la finalul celui de-al doilea episod – A Knight of the Seven Kingdoms.

k3

Tot atunci se concretizează și promisiunea cu care începuse, cam abrupt, și primul episod din serie: bastardul îi spune reginei cine este el, de fapt. În sfârșit, abia după ce terminăm cu nepotismele începe și marea bătălie în The Long Night, al treilea episod al mult așteptatei serii a VIII-a. În primele două episoade, dincolo de „marea dezvăluire”, tot piticul Tyrion Lannister (Peter Dinklage), ajuns mână a regelui (care e, pentru o vreme, regină) duce greul, celelalte personaje fiind care mai de care mai insipide.

k1Cam la fel a fost și în sezonul precedent, cel de-al VII-lea, bătălia din episodul 4 fiind singurul moment cinematografic care-a dat spectatorului niscaiva palpitații, pentru au fost implicate o grămadă de personaje importante și ne așteptam în orice clipă să crape unul. Și cum n-au crăpat destule, fiindcă se lucra deja la sezonul următor, vom vedea în curând ce și cum. După tot suspansul ăsta, poate va avea și George R. R. Martin o viziune și va reuși să termine în sfârșit următorul volum, că oricum își exprimase dezacordul vizavi de evoluția poveștii sale pe ecran.

Titlul acestui episod este o aluzie la compilația primelor trei prequel-uri la Cântec de gheață și foc, subintitulată The Tales of Dunk and Egg – A Knight of the Seven Kingdoms, unde Dunk este Ser Duncan the Tall, iar Egg, viitorul rege Aegon V Targaryen. Acțiunea volumului omonim are loc cu un secol înaintea cărții principale. Cât despre episodul al doilea din serie, am avut parte de ceea ce se mai numește bottle episode = un produs rapid și ieftin, limitat la scopul de a utiliza cât mai puține efecte și personaje speciale.

k2Aceste episoadele sunt turnate de regulă folosind decoruri construite deja pentru alte episoade, și conțin în mare parte dialoguri și scene pentru care nu necesită pregătiri speciale. Apar în mod obișnuit când pică un script (un fir narativ) și trebuie scris altul în timp scurt, permițând alocarea unei felii mai consistente din buget pentru episoadele mai scumpe.

Un alt scop al acestor bottle episodes este amplificarea efectelor dramatice, distribuția limitată permițând un ritm mai puțin abrupt și o explorare mai profundă a trăsăturilor și motivațiilor diferitelor caractere. A fost și ultimul episod scris de Bryan Cogman, un co-scenarist important al serialului – care a reușit aici să conecteze câteva personaje, cum sunt cele două din imaginea de mai sus.

Despre următorul episod, difuzat azi, puteți citi câteva impresii aici.

 

Un comentariu la &8222;A Knight of the Seven Kingdoms&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.