A Quiet Place

Probabil că l-ați văzut deja – dacă nu, nu e timp de pierdut! Cu John Krasinsky și Emily Blunt, pe el îl stiti deja din The Office și Jack Ryan macar, iar Emily Blunt nu cred ca mai are nevoie de prezentare.

Într-o lume postapocaliptica, Jack si Emily – care sunt un cuplu și în viata reală – încearca să se ferească în tăcere absolută, împreuna cu cei doi copii ai lor, de monstrii orbi dotati însă cu un auz hiperdezvoltat, și care ucid tot ce aud.

Acum premisa poate nu pare asa interesantă dar realizarea e fantastica, atât de bună încât Stephen King, un maestru al genului horror, a fost extrem de incantat iar pe Rotten Tomatoes filmul e evaluat 95% pozitiv, o cifră atât de buna încât John Krasinsky pregătește deja un sequel.

Filmul e foarte reușit, mie mi-a adus putin aminte de Bird Box, respectiv Bird Box de el, nu a devenit viral ca si Bird Box căci exista deja Bird Box Challenges, dar după parerea mea A Quiet Place este mult mai bun.

John Krasinsky demonstrează că nu ai nevoie de un buget supradimensionat, de efecte speciale nemaivăzute, pentru a realiza un film bun, căci un film pleacă de la o poveste și aici povestea este foarte bună și inteligent redata. Asa ca nu mai pierdeți timpul dacă nu l-ați văzut.