Radius (2017)

Un film după o idee care s-a mai ecranizat, dar nu chiar așa subtil ca aici. Regia este semnată de Caroline Labrèche și Steeve Léonard după un scenariu scris tot de ei. Știu cel puțin trei filme bazate pe intriga asta (accidentul care schimbă totul), cu concluzii diferite: Final destination de la I (2000) și până la VI (nu poți fenta moartea) în care niște tineri observă după un accident că toți din jurul lui mor, apoi asta s-a mai făcut în Identity (2003) și în altele.

Despre actori: e un film făcut „din ochi” de Charlotte Sullivan, ca și de moaca suedeză a lui Diego Klattenhoff. Pe o anumită rază (Radius-ul din titlu) se întâmplă chestii. Un pic de spoiler, necesar: la un moment dat, după ce-a exterminat involuntar destule vietăți, protagonistul dă de-o tipă care nu moare, ba din contră. Și atunci toată povestea este ambalată SF-ist, dintr-un film de serie B trecând într-un gen mai pretențios.

O idee prăpăstioasă (adică total neștiințifică) devine o chestie futuristă despre ce naiba s-a întâmplat (blestem extraterestru? radiație satanică?) și mai ales despre cum să nu-i lichidezi pe toți cei din jur. Și iese ceva verry entertaining, fără mari profunzimi, fără scheme, twisturi și goblenuri emoționale. Un film numai bun pentru o noapte lungă la cabană, ca să nu mai auzi lătrat de câini și acoperișul scârțâind de la atâta zăpadă.

4 comentarii la &8222;Radius (2017)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.