Qeda (2017) – un SF minimalist

Qeda sau A Man Divided, un SF danez despre călătoria în timp, rulează zilele acestea pe Cinemax. Acțiunea (dacă putem numi așa derularea temporală a secvențelor) începe în 2095, când un dezastru ecologic a distrus planeta: nivelul oceanelor a crescut, iar apa dulce a dispărut – totul e otrăvit cu apă.

Fang Rung, șeful unei agenții secrete din Copenhaga, trece printr-o reproducere celulară și își trimite apoi alter ego-ul, cu nume de cod Gordon Thomas, înapoi în anul 2017. Gordon o va căuta pe Mona Lindkvist, ale cărei studii de cercetare au fost pierdute înainte să poată salva planeta.

q1Când Fang Rung pierde legătura cu Gordon, protocolul îi impune să se sinucidă ca să nu altereze viitorul, dar el alege să călătorească în 2017 ca să-și găsească alter-ego-ul celular, pe Gordon. Ce vor face acești doi bărbați divizați din unul singur, înainte ca echilibrul lumii să fie afectat pentru totdeauna?

Am postat ceva din sinopsisul acestui film cu care mi-am pierdut două ore înainte de Crăciun doar pentru că mi-a deschis apetitul pentru un SF bun și nou-nouț, așa că am dat de Upgrade (2018). Qeda a fost suficient de bun ca să mă țină atent în fotoliu (cu speculațiile sale pe tema călătoriei în timp) dar nu tocmai provocator or something.

Un film cu oareșce pretenții, totuși, cu niscaiva premii pe la festivaluri de profil, dar cam atât.  Bun doar în lipsă de altceva, pentru cinefili împătimiți. Merită să-l vedeți doar ca să vă dați seama cine-s Queda ăia, și eventual să vă distrați de Gardienii Timpului care nu ajung niciodată la timp. Cu totul altfel stă treaba cu Upgrade (2018), un film de serie B asumat.

Despre el în postarea următoare, ca să mărim numărul de vizualizări 🙂 obiectiv asumat decembrie.

Un comentariu la &8222;Qeda (2017) – un SF minimalist&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.